Den populære konkurransen for barn og unge hadde en annerledes gjennomføring på grunn av korona.

Årets tema heter Replay, og handler om at deltakerne skal utforske egenvalgte problemstillinger innen sport og aktivitet og komme opp med innovative løsninger.

Avholdt digital

På tross av et annerledes arrangement som ble avholdt digitalt, var det et stort engasjement blant de 20 lagene som kjempet om gjeve priser.

Arrangementet er et samarbeid mellom organisasjonen First og Equinors talentprogram Morgendagens helter.

Hensikten er å øke interessen for realfag, og dermed stimulere barn og unge til å bli morgendagens ingeniører og forskere.

Gjøvik var én av 21 vertsbyer som arrangerer de regionale finalene.

Imponerte

De fire Gjøvik-lagene Ninjago, Multiactive, Lego Friends og LegoMasters var fire lag av flere tusen barn og unge som har brukt de siste ukene på å forberede seg til konkurransen.

Selv om lagene ikke gikk helt til topps denne gang, høstet de mye skryt for sine prestasjoner. Spesielt sin stå-på-vilje og lagånd blir trukket frem av Cathrine Istebø, sponsorsjef i Equinor Morgendagens helter.

– Ninjago, Multiactive, Lego Friends og LegoMasters fra Gjøvik skole har lagt ned en iherdig innsats både på skolen og fritiden for å løse et aktuelt problem. Vi vet at det har blitt mange lange kvelder for laget, og det er egenskaper som dette som skaper realfagstalenter. Samfunnet er avhengig av slike kloke hoder for å løse både dagens og fremtidens utfordringer, sier Instebø.