Fire førerkortbeslag og 51 forenklede forelegg i dag

KONTROLL: Seks trafikkontroller i Oppland i dag.

KONTROLL: Seks trafikkontroller i Oppland i dag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Utrykningspolitiet har gjennomført seks kontroller i vårt distrikt i dag, der i alt fire førere nå må finne seg alternative fremkomstmetoder.

DEL

Først ute var Valdresvegen i Valdres, der politiet rigget seg i en 50-sone. Den høyeste registrerte hastigheten var hele 81 kilometer i timen, og denne føreren samt en annen måtte finne seg i å miste førerkortet og få en anmeldelse i retur.

I tillegg fikk 12 førere forelegg for å ha holdt for høy fart på E16.

På Lillehammer var det en 60-sone på Hamarvegen (fylkesveg 213) som var åsted for trafikkontroll. Her ble det ingen førerkortbeslag, men ti bilførere fikk forelegg for hastighet, der den høyeste målte var 85 kilometer i timen.

Til sist var det Gjøvikvegen på Raufoss som fikk besøk i 60-sone. Her var den høyeste målte hastigheten 88 kilometer i timen, og denne bilføreren ble anmeldt og mistet førerkortet på stedet.

11 fikk forelegg for hastighet i denne kontrollen.

Flere kontroller

Utover kvelden onsdag kom det flere meldinger om gjennomførte trafikkontroller.

På Raufossvegen ved Vardal idrettspark var den høyeste målte hastigheten hele 89 kilometer i timen i 60-sone. Dette resulterte i dagens fjerde førerkort i lomma på onkel blå, og en anmeldelse til sjåføren. Åtte forenklede forelegg ble også gitt i Vardal.

Så var det nok en kontroll på E16 i Valdres, denne gangen i 80-sone, der høyeste målte hastighet var 100 kilometer i timen. Denne sjåføren, samt to andre fikk med seg et forenklet forelegg videre på ferden.

I 90-sonen på Lillehammervegen i Gjøvik ble det skrevet ut sju forenklede forelegg for hastighet, der den høyeste målte var 119 kilometer i timen.

Artikkeltags