Gå til sidens hovedinnhold

Fire ansatte på Gjøvik kan få ansvaret for livet til to millioner mennesker

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvis AMK-sentralen i Oslo av en eller annen grunn må evakueres, er det Innlandets sentral på Gjøvik som tar over. Der er det fire ansatte.

Hvis AMK-sentralen i hovedstaden må evakuere, tar det ifølge NRK minst 30 minutter for de 15 som jobber der å flytte seg til en reservesentral. I mellomtiden må Innlandets AMK-sentral som ligger på Gjøvik håndtere henvendelser fra en tredel av landets befolkning.

Ifølge NRK er det ofte bare fire mennesker på jobb i Innlandets AMK-sentral. En av statskanalens kilder sier at de ikke tør å forestille seg at det skal kunne skje.

– Ingen har den nødvendige kompetansen og opplæringen til å kunne håndtere noe så stort, sier den.

Leder Ola Yttre i Ambulanseforbundet forteller til NRK at et slikt tilfelle kan få dramatiske følger for de som har behov for hjelp. Dette er heller ikke noe det har blitt trent på.

– Det må en god del trening og øvelse til, slik at det ikke blir en katastrofe, sier han.

– Jeg tror alle ansatte hos oss skulle ønske de hadde hatt mer trening innenfor flere områder, forteller Arne Stokke, som er avdelingssjef hos AMK Innlandet til NRK.

I en kort komemntar sier helse- og omsorgsminister Bent Høie at han forventer at AMK-sentralene øver på et slikt scenario.

Kommentarer til denne saken