– Vi fikk litt kjeft i pause. Helge mente vi sto for mye med lua i hånda og var krystallklar på at vi ikke trengte å ha respekt selv om HamKam kom med flere OBOS-ligaspillere. Han hadde helt rett, og da måtte vi gjøre noe med det, sa Sivert Tallerud Bakkelund.

Tok ansvar

Kolbu KK fikk en tung start med selvmål før kvarteret var spilt, og Kolbu KK slapp seg ikke skikkelig løs før pause. HamKam hadde med seg blant andre Albert Berisha, Steinar Strømnes, Morten Bjørlo og guttelandslagsspilleren Benjamin Thoresen Faraas til Kolbu. Trener Jøndal har spilt mange kamper på OBOS-liganivå og likte dårlig at hans spillere ikke slapp seg løs. Selv om navnene på motstanderlaget hadde flere kjente navn i lagoppstillingen.

– Vi tok tak fra første stund i andre omgang, og fikk tidlig uttelling. Det var viktig, sa Tallerud Bakkelund.

– Dette har du fortjent, gutten vår!

Midtbanespilleren er omskolert til spiss denne sesongen. I løpet av to minutter etter pause snudde han oppgjøret på egen hånd. Først dro han seg fri og scoret mellom beina på keeper Jarosinski. Bare minuttet senere ble Sindre Haugli Pedersen felt og Tallerud Bakkelund var sikker fra straffemerket.

Ny rolle

HamKam 2 forsøkte å komme tilbake, men med Kolbu-energi på sitt beste klarte de aldri å snu kampen. Dermed kunne publikum juble for en gjev skalp i 4. divisjonsbeltet.

– Det var bra oppmøte og stor stemning. Det er gøy, sa Tallerud Bakkelund.

Kolbu KK har gått på to sure tap mot Faaberg og Lillehammer, men nå mener Tallerud Bakkelund at Kolbu KK-toget er i gang.

– Dette var en viktig seier. Vi vil jo ikke være så langt nede på tabellen, og det var en sterk seier med tanke på det laget HamKam kom med. De var jo også topplaget. Nå skal vi fortsette denne trenden mot Valdres FK lørdag, sa han.

Kjærligheten fikk Anita (40) til bilcrossbanen

Han trives bedre og bedre i sin nye rolle som midtspiss.

– Vi har såpass mange gode midtbanespillere at det er greit at jeg spiller spiss. Det er litt uvant i forhold til bevegelser, men det begynner å gå seg til, sa han og smilte etter en triumf sambygdingene i Kolbu satte ekstra stor pris på.

Fakta

Kolbu KK – HamKam 2 2–1 (1–1)

Scoringer: 0–1 selvmål (14), 1–1 Sivert Tallerud Bakkelund (46) og 1–2 Tallerud Bakkelund (str-47)

Gule kort: Håvard Gramm Myhre, Henrik Gramm Myhre og Lars Ødemark, Kolbu KK

Dommer: Vidar Hilmen, Øystre Slidre

Kolbu KK: Lars Møllerhagen – Simen Stensrud, Tov Magne Dyste, Stian Hallingstad, Henrik Bjerkvoll Stensrud – Håvard Gramm Myhre, Pål Jørgen Slåttsveen, Henrik Gramm Myhre – Hans Joachim Møllerhagen, Sivert Tallerud Bakkelund og Sindre Haugli Pedersen

Innbyttere: Eirik Bøe Taiet, Helge André Jøndal, Lars Ødemark, Peter Våga Holtan, Emil Bakkelund, Håkon Sveum, Andreas Heggheim Berge