Feiret femteplassen med justisministeren

Ove Johansen (t.h) viste fram våpenet sitt til justisminister Jøran Kallmyr og president Bernt Brovold.

Ove Johansen (t.h) viste fram våpenet sitt til justisminister Jøran Kallmyr og president Bernt Brovold. Foto:

Ove Johansen fra Raufoss skjøt en god finale i militært NM i klasse HK 416. Etter finalen ville justisminister Jøran Kallmyr se på våpenet hans.

DEL

Ove Johansen skjøt 12/7 i den avsluttende finalen i NM-finalen med forsvarets nye våpentype HK 416. Det ga ham femteplass. Etter anvisningen kom justisministeren bort til Johansens plass. Sammen med president i Det frivillige skyttervesen, Bernt Brovold. Der fikk Jøran Kallmyr innføring av forsvarets nye våpen. Ove Johansen er fagansvarlig for tilstandskontroll på forsvarets ammunisjon som er lagret på mange steder rundt omkring i Norge.

– En av våre oppgaver er å teste helsetilstanden på norsk ammunisjon, sa Johansen, som holder hus på Raufoss.

Han forteller at HK 416 er en stor oppgradering fra AG-3-våpenet.

– Både når det gjelder rekyl, avtrekk og sikte er HK 416 et veldig bra våpen. Det var også veldig bra at justisministeren kommer hit og ser hva vi driver med. Det var koselig, sa Johansen etter at NM-finalen var over.

Johansen var i sin fjerde NM-finale. Femteplass er tangering av hans beste plassering. Eirik Leander Rotmo og Kim-Andre Aanestad Lund med henholdsvis 12/11 og 12/10 viste både ferdigheter og at den nye forsvarsvåpenet er meget presist.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags