Lekkasje og vannmangel gjør at 10-meteren på Fastland stenges

STENGT: Det blir ingen hopping fra 10-meteren på en stund.

STENGT: Det blir ingen hopping fra 10-meteren på en stund. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lekkasjen skal være av en slik størrelse at det er vanskelig å fylle bassenget til det nivået det må være for at det skal være trygt å hoppe, opplyser kommunen på deres Facebook side.

DEL

– For at innbyggerne i Gjøvik skal få tilstrekkelig med vann, velges det å ikke fylle mer vann i bassenget på noen dager, skriver kommunen videre.

Synker 1 cm i timen

Parkansvarlig i Gjøvik kommune, Bjørg Aarevold, sier at de kommer til å åpne og slippe inn mer vann i bassenget etter hvert.

– Vi kan ikke gjøre det hele tiden på grunn av fare for mangel av drikkevann til innbyggerne i Gjøvik, sier hun.

Aarevold opplyser om at vannstanden ved fastland synker 1 centimeter i timen på grunn av en lekkasje.

- Vi oppdaget lekkasjen da bassenget skulle fylles opp for sesongen. Det ble registrert at vannet ikke gikk så høyt opp som det pleier å gjøre, sier hun.

Deretter startet de undersøkelsen og fant lekkasjen.

– Det uvisst hvor lenge den har vært der, men kan være noe har skjedd under oppsett av ny mur i høst, sier Bjørg Aarevold.

Kommunen sier de vil ikke gjøre noe med problemet mens det er badesesong.

– Folk skal få lov til å kose seg på Fastland i sommer, så skal vi reparere lekkasjen etter sesongen, opplyser Aarevold.

Sikkerhet først

Gjøvik kommune skriver på sin Facebook side at de på grunn av dette, stenger 10-meteren med en grind som settes i trappa med et skilt som opplyser om at det er stengt på grunn av lav vannstand.

– Jeg vil gjerne oppfordre folk til å respektere at vi har stengt 10-meteren. Det kan være fare for liv og helse dersom noen likevel velger å hoppe, sier hun.

Kommunen opplyser at de skal følge nøye med på utviklingen av situasjonen på Fastland.

Artikkeltags