Tatt i 50-sone

Politiet hadde en fartskontroll i 50-sonen ved Volla på Hadeland. En fører fikk forenklet forelegg for å ha kjørt i 72 kilometer i timen. Føreren vedtok boten på stedet.

Mer strømming fra Det Norske Teatret

Direktesendt teater under pandemien var en suksess for Det Norske Teatret, som vil satse videre på denne formidlingsformen. I fjor solgte teateret over 20.000 billetter til strømmeforestillinger.

– Vi ble positivt overrasket, sier teatersjef Erik Ulfsby ved Det Norske Teatret, som lover strømmetilbud også i år.

– Suksessen forplikter, nå må vi ta vare på det vi har skapt på en klok måte.

Regjeringen taper i ny måling

Regjeringspartiene Ap og Sp går mest tilbake på Dagbladets ferske partibarometer. Høyre er største parti, mens MDG havner på vippen. Arbeiderpartiet går ned 2,2 prosentpoeng og får en oppslutning på 21,6 prosent på målingen som er utført av Ipsos. Senterpartiet faller 2 prosentpoeng til 7,4. Dersom dette hadde vært valgresultatet, hadde det kostet regjeringspartene 20 av mandatene de har i dag. Også Norstats måling for NRK og Aftenposten er nedslående lesing for regjeringen.

Zelenskyj takker EU

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj takker EU for at medlemslandene er blitt enige om nedtrapping i import av russisk olje, som del av en sjette sanksjonspakke. Han mener dette samtidig innebærer en mulighet for EU til å satse mer på fornybar energi.

Samtidig gjentar han at Brussel bør innføre enda hardere tiltak mot Russland for å isolere landet ytterligere. En sjuende sanksjonspakke trengs når betingelsene for den sjette er blitt innført, mener han.

Minst ti døde etter orkan i Mexico

Dødstallet etter orkanen Agathas herjinger i det sørlige Mexico har steget til minst ti. Rundt 20 er savnet, opplyser delstaten Oaxacas guvernør Alejandro Murat.

Orkanen Agatha er den første i årets orkansesong på stillehavskysten. Det var mandag at Agatha raste innover strendene i delstaten. Kraftig regnvær utløste jordskred, men orkanen svekket seg raskt da den traff de høye fjellene.

Nadal satte erkerivalen på plass

Rafael Nadal fikk en kjempestart på veien mot kvartfinaleseier over Novak Djokovic i Roland-Garros. Spanjolen jager sin 14. tittel i prestisjeturneringen. Semifinalebilletten ble kvittert ut etter seier 6-2, 4-6, 6-2, 7–6 (7-4). Kampen varte ut i de små timer og ble avsluttet litt over klokken 1. Senere i uken blir den tyske OL-mesteren Alexander Zverev siste hinder på finaleveien.