Færre har gått konkurs i år

Artikkelen er over 1 år gammel

12,5 prosent nedgang i Oppland første kvartal.

DEL

Nye tall fra Statistisk sentralbyrå viser en økning på 2,5 prosent i antall konkurser på landsbasis første kvartal i år i forhold til samme periode i fjor. I Oppland ble det imidlertid en nedgang på 12,5 prosent.

I landet som helhet ble det åpnet 1333 konkurser første kvartal, hvilket er 32 flere enn i fjor. I Oppland ble det 35 i år mot 40 i fjor.

Den største prosentvise økningen kom i Nordland og Hedmark med henholdsvis 48 og 47 prosent flere konkurser. Vest-Agder og Møre og Romsdal hadde størst nedgang; med henholdsvis 21 og 20 færre konkurser.

Åtte av ti konkurser på landsbasis var i kategorien foretakskonkurser, som omfatter alle foretak unntatt enkeltpersonforetak. 27 prosent av totalen kom innen varehandel og reparasjon av motorvogner, mens bygge- og anleggsvirksomhet sto for 25 prosent. De resterende 284 konkursene var personlige konkurser og enkeltpersonforetak.

I Oppland fordelte konkursene seg med 26 i aksjeselskaper, 7 i enkeltpersonforetak inkludert personlige konkurser, og 2 i kategorien «andre».

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken