Gå til sidens hovedinnhold

Færre er misfornøyd med bredbåndsdekninga

Artikkelen er over 1 år gammel

En undersøkelse utført av Nasjonen viser at sju av ti nordmenn er fornøyd med bredbåndsdekninga. Åtte av ti opplendinger er fornøyd med bredbåndsdekninga.

Opplendingen er mer fornøyd med bredbåndsdekninga enn hedmarkingen. I Oppland er åtti prosent av befolkningen fornøyd eller meget fornøyd med dekninga. Bare 63 prosent av hedmarkingene er fornøyd med bredbåndsdekninga. Det viser undersøkelsen som er gjennomført av Sentio på oppdrag for Nationen.

– Etter hvert som stadig mer av livene og jobbene våre er avhengig av god internettilgang blir tilgjengelighet, driftssikkerhet, hastighet og kapasitet stadig viktigere for folk. Vi kommer til stille høyere og høyere krav før vi sier oss fornøyd, og vi skal ikke gi oss før alle er fornøyde, sier politisk rådgiver Helge Blyberg i IKT-Norge til Nationen.

Les også

Nettet svikter mens Joachim (11) gjør lekser. – Når lillebrødrene begynner på skolen blir det håpløst.

IKT-Norge er en interesseorganisasjon som jobber for å styrke de digitale rammebetingelsene for næringslivet. Han mener god tilgang til internett er helt grunnleggende for folk både i jobb og privatliv.

Les også

Erna planlegger tekno-løft i Distrikts-Norge. Lokale politikere: – Dette er positivt

Blyberg mener det er viktig at myndighetene støtter fortsatt utbygging, da det blir for dyrt for næringslivet å sikre bredbåndstilgang til de siste.

Kommentarer til denne saken