Det blir vinn eller forsvinn for 21-åringen på Kopperud i Gjøvik.

– Jeg skal i tvekamp. Det er det eneste jeg kan si, sier Farmen-Kristian hemmelighetsfullt. Han skal kjempe mot Halvor Sveen fra Rendalen i Hedmark. Den av de to som taper kampen må forlate Farmen.

Etter søndagens tvekamp begynner finaleuka. Da skal de fire gjenværende konkurrere mot hverandre i ulike ferdighetsøvelser. Realityserien avsluttes med en finale søndag 10. desember. Da blir det en kunnskapskonkurranse mellom de to finalistene med tidsaktuelle spørsmål fra 1917.

Ser lite på TV

– Det har vært spennende å følge deg på TV i høst. Pleier du å se på Farmen selv også?

– Jeg har pleid å gjøre det, men de siste par ukene har jeg gått litt lei. Jeg vet jo i grove trekk hva som skjer. Dessuten pleier jeg ikke å se så mye på TV, svarer Kristian.

Vi treffer ham på telefonen fredag ettermiddag. Han er nettopp ferdig med dagens avløserjobb og gjør seg klar for å dra på julebord med Vassendgutane på Sundvollen fredag og lørdag. Han elsker dansemusikk og Vassendgutane er yndlingsbandet hans.

 

Mer stas å være avløser

– Du har ikke vært så mye i TV-ruta som en del av de andre Farmen-deltakerne. Hva synes du om det?

– Jeg er ikke så oppmerksomhetssyk og trives best med å jobbe i det stille. Jeg meldte meg på Farmen fordi jeg ble oppfordret til det, og det var ikke noe mål i seg selv å komme på TV, understreker Kristian. Han føler seg ikke som noen kjendis og ønsker heller ikke å være det.

– For meg er det mer stas å være avløser enn å være kjendis. Jeg er litt stri på akkurat det, sier han og framholder:

– Hvis noen hadde spurt om jeg ville bli med på «Skal vi danse» hadde jeg takket nei, uansett hvor mye penger jeg hadde fått. Jeg liker jobben min så godt at det er helt uaktuelt å være borte fra den i seks uker. Dessuten er jeg ingen paljettperson. Da drar jeg heller på fest med bygdeungdomslaget og får meg en svingom der.

 

Kjempeambassadør

Unggutten med bakgrunn fra Etiopia, Harstad og Gjøvik framstår like jovial og uhøytidelig på telefonen som på skjermen. Og det er ikke vanskelig å oppfatte hvor hjertet hans er. Han sitter i styret til Vardal og Snertingdal Bygdeungdomslag og er en kjempeambassadør for laget. Han passer på å nevne at de arrangerer julefest på Skogtun i Snertingdal 16. november med Yttervikabandet fra Skreia.

– Der blir det dans og god stemning, erklærer han.

Kristian er for øvrig tevlingsleder i styret.

– Det høres mye finere ut enn det er, men jeg hadde for eksempel ansvar for eksteriørbedømming av storfe på landsstevnet til Norges Bygdeungdomslag på Jørstadmoen i sommer, forteller han.

 

Opptatt av å gjøre en god jobb

– Hva er det som er så bra med avløserjobben?

– Det er et veldig berikende yrke. Jeg trives med i gå i fjøset morgen og kveld og er veldig opptatt av å gjøre en god jobb. Det er viktig for meg at melkebøndene jeg arbeider for skal være fornøyd.

– Sier du som Farmen-Camilla at du er mer glad i dyr enn folk?

– Nei, jeg synes det er koselig med dyra, men jeg bryr meg minst like mye om folk som dyr.

– Hvem ble du mest godvenner med på Farmen?

– Eunike, Camilla og Vidar er dem jeg har hatt mest kontakt med i ettertid, svarer Kristian. Eunike og Camilla er fortsatt med, mens Vidar røk ut i uke to. Neste søndag samles for øvrig de fleste deltakerne til en finalefest i Oslo.