Søndag ble det klart at Kristians største konkurrent, Halvor Sveen, på gården gikk seirende ut av reality-konseptet.

– Til sommeren blir det dugnad på Sjølisand. Da skal jeg rive gammelhuset på gården og sette opp hytta jeg vant, sier Farmen-vinner Halvor Sveen til Østlendingen. Etter det er han klar for nye utfordringer – gjerne på TV.

Halvor Sveen (47) sikret seg den første finaleplassen, etter at han slo de andre i smiing.

Deretter sto det mellom Amalie Snøløs (21) og Eunike Hoksrød (39). Sistnevnte vant melkespannkonkurransen og sikret seg den andre finalekniven.

Halvor er av mange blitt ansett som avløseren fra Gjøvik, Kristian Krubel Djupnes, sin største konkurrent. Farmen-Kristian forsøkte å slå ut Halvor i saging i den siste tvekampen før finaleuka, men klarte det altså ikke.

 

– Jeg hadde gjort meg opp en formening om hva sagingen gikk ut på, men sannheten er at jeg misforsto oppgaven. Det var helt latterlig av meg å velge saging. Jeg trodde det var en langtekkelig kamp med mye utholdenhet, men i stedet handlet det mer om eksplosivitet. Så jeg dreit meg ut. Hele tvekampen var egentlig basert på en bommert for min del, forklarte Kristian Krubel Djupnes til VG.

Eunike ble Kristians finalefavoritt, og ikke overraskende gikk hans stemme til henne. Eunike vant stemmesankingen blant de andre deltakerne, og kunne derfor sikre seg en ekstra finalekniv. Hun gikk dermed inn i finalen med ett poeng mer enn motstanderen Halvor.

Det holdt dessverre ikke i kunnskapskonkurransen.  Det ble en jevn konkurranse. Etter åtte oppgaver var stillingen lik mellom de to konkurrentene. Et spørsmål om å plassere ulike deler av en båt ble utslagsgivende og førte til at Halvor tok ledelsen og da hadde han også sikret seieren.