Til avisa Dagbladet forteller han at det å underkjenne et ukeoppdrag er ikke noe han tar lett på – snarere tvert imot.

– Det gjør vondt å underkjenne, fordi jeg blir lei meg på storbondens vegne. Spillet går litt inn på meg, medgir Seierstad.

Seierstad har tidligere vært i flere lederroller – både som fylkesordfører for Oppland, og som ordfører i Østre Toten kommune.

På liste til høstens kommunevalg

Åtte år etter at han takket for seg i politikken har han nå åpnet for et mulig comeback som lokalpolitiker i Østre Toten.

Seierstad står på sjuendeplass på valglista til Senterpartiet i Østre Toten ved kommunevalget til høsten.

– Det er jo velgerne som bestemmer, men om jeg skulle bli valgt inn i kommunestyret er jeg klar for å bidra igjen til at Østre Toten skal være et enda bedre sted å bo, sa han til OA i desember.

Oppdaget feil i Farmen-valg

I Farmen kjendis var ett av oppdragene han underkjente i årets sesong et kommunevalg som han mente deltakerne ikke gjennomførte på riktig vis.

– Deltakerne hadde gjennomført et kommunevalg, men det var bare jeg som oppdaget at urnene ikke var forseglet. Dermed valgte jeg å underkjenne oppdraget. Hvis man ikke forsegler de i «den virkelige verden» så blir det jo omvalg, og dette er noe jeg har litt spesiell kunnskap om, sier han til Dagbladet.

Blir gjenkjent på gata

Han forteller også til avisa hvordan realityserien har medført mer oppmerksomhet enn han hadde i tiden som politiker.

– Etter «Farmen» blir jeg ofte gjenkjent og stoppet på gata, og det synes jeg er litt i det meste laget, forteller han lattermildt, men legger raskt til: – Men som ordfører er jeg nok litt mer vant med oppmerksomhet enn andre muligens er.

Toten-dialekt var et krav for mentor-jobben

Seierstad har tidligere fortalt om bakgrunnen for at han fikk oppdraget som mentor i TV2-programmet. Skjegg, briller og Toten-dialekt var blant kravene sjefen sjøl på gården måtte tilfredsstille.

– Jeg fikk beskjed om at jeg måtte ha tidsriktige briller, anlegge skjegg – for dette var på sommeren, og da hadde jeg ikke skjegg. Jeg måtte også snakke skikkelig totning, forteller Seierstad, som var Farmen-mentor for andre gang når årets sesong ble spilt inn Steinsjøen gård.

Finalen av årets Farmen kjendis sendes på TV2 i kveld, søndag 19. februar.