Tidligere FrP-nestor og vår alles Carl I. Hagen har bestemt seg for å sette sin farge på valgkampen i Oppland, som ser ut til å bli alt annet enn kjedelig.

«Hagen kjører valgkamp i Trump-stil: Null flyktninger, null ulv og vil bekjempe islam», skriver Oppland Arbeiderblad.

Hagens kampsaker i Oppland er bl.a. å bekjempe «klimareligionen med FNs Klimapanel som Gud», rive alle bomstasjoner, utrydde all ulv i Norge, sette «Norge først» og ikke motta flere flyktninger.

Det kan se ut som om Hagen har vurdert hva som kunne vært mest riktig å gjøre rent etisk og moralsk, tatt sin egen alder i betraktning, sett på den yngre generasjonen, tapet av natur og mangfold og tenkt at det her er ikke noe å ta vare på! Da blir det jo lettere å gå til valg på å gjøre det motsatte.

Miljøpartiet de Grønne kan se ut til å være antitesen til Hagen. Og ser vi på meningsmålingene det siste året så er både MDG og FrP aktuelle for utjevningsmandatet i Oppland. Begge står for en ny kurs, men der FrP ser bakover, har MDG en aktiv politikk for grønn næringsutvikling, bedre rammebetingelser for norsk landbruk, trygg samferdsel, å ta vare på natur og biologisk mangfold, tjenester nær folk og levende distrikter. I tillegg skal ladeinfrastruktur for elbiler bygges ut betydelig og raskt. Det er framskritt i praksis.

Hver stemme kan telle for hvem som får utjevningsmandatet i Oppland til slutt. MDG har tidligere påpekt at det vil være bærekraftig med noe redusert kjøttkonsum, og du kan si mye om MDG, men populister er de åpenbart ikke. Der Hagen snakker til forbrukeren i oss og ser ut til å ha glemt sitt hus i Spania når han sier «Norge først», snakker MDG om sunt norsk måtehold, internasjonalt samarbeid for å løse internasjonale utfordringer og å ta vare på det vi har, slik at også våre barnebarn kan nyte godt av det. Valgdagen blir så absolutt spennende for Oppland sin del, og valgkampen kan bli i overkant fargerik.