Prognosene tilsa tordenvær med lynnedslag og fare for medfølgende kraftig regn og vindkast, men denne gangen overrasket værgudene heldigvis meteorologene.

Vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan sier til OA søndag formiddag at farevarselet som ble sendt ut og behørig omtalt i OA er blitt nedgradert.

– Vi trodde tordenværet ville komme inn over Agder og bevege seg nordover til deres område, men det viste seg tidlig i dag at skyene stort sett raste fra seg over havet før de traff land, sier han.

Dermed ser det ut til at vi i Vestoppland i likhet med mye av Østlandet slipper unna det verste tordenværet denne gangen.

– Det kommer nok noen regnbyger, men disse vil komme spredt. Der det er regnbyger vil det også kunne komme torden, men dette vil ikke være særlig utbredt, sier meteorologen.

Skyene som søndag seiler innover Vestoppland ser ut til å være roligere enn først antatt, men Biseth Granan sier de overvåker været nøye, og vil komme med nye farevarsler dersom intensiteten skulle endre seg.

Etter regnskyll og overskyet søndag kveld blir det imidlertid opphold og pent vær en stund, ifølge meteorologen.

– Mandag og tirsdag ser ut til å se greie ut, med sol og temperatur rundt 20 grader mange steder, men utover i uka ser det nok mer ustabilt ut, sier han.

Torsdag og fredag blir det muligheter for regn igjen, og meteorologen tror ikke vi kan vente lengere varmeperioder igjen med det første.

– Det er nok bare å innse at sommeren i stor grad er lagt bak oss, selv om vi kan få fine dager med rundt 17–18 grader også framover, sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan.