Det kan fort føre til nye arbeidsplasser på Gjøvik, hvor Sulland har et av sine bilforretningskontorer.

– Dette er gull for oss. Det er klart at samarbeidet vil gi Sulland som konsern økt salg av biler, forteller daglig leder ved Sulland Gjøvik, Øyvind Elnæs til OA.

Utvider nasjonalt

Enterprise, som finnes i over 100 land, med over 9500 utleiesteder, er i dag verdens største bilutleier.

Sitt første møte med Norge kom i 2019 da de åpnet sin første virksomhet på Oslo Lufthavn. Deretter fulgte Bergen og Stavanger fra 1. september i år.

I løpet av høsten skal det åpnes kontorer ved flyplassene i Trondheim, Bodø, Harstad og Tromsø. I tillegg vil det etableres stasjoner hos Sullands bilforhandlere i samme område, samt på Gjøvik, Hamar, Kongsvinger, Lillehammer og Otta.

– Dette kommer til å gi ringvirkninger, uten tvil. Enterprise er kjempestort, og dette er noe det vil bli satset tungt på fremover, sier Elnæs.

Les også

Det meste så mørkt ut for Vegard (22) – så fikk han muligheten som reddet livet hans

Nye arbeidsplasser

Sulland Gjøvik har i dag 30 personer fordelt på salg, verksted og administrativt. Det lukrative partnerskapet kan gi flere arbeidsplasser til mjøsbyen.

– Det kan bli flere arbeidsplasser ja. På dette tidspunkt vet vi ikke alt for mye, men veien blir til underveis, opplyser Elnæs.

Konsernsjef i Sulland Holding, Arvid Sulland, opplyser via en pressemelding at Sulland har drevet bilutleie i over 20 år, men at det aldri har vært et forretningsområde som har gitt god avkastning.

Derfor er han entusiastisk til å inngå partnerskap med verdens ledende på feltet.

– Vi gleder oss til å komme i gang med samarbeidet, og tilby verdensledende bilutleie med Enterprise i det norske markedet, sier han.