Far i isolasjon etter drapsforsøk på sønn (15)

ISOLASJON: Den siktede faren er varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud, en uke i full isolasjon.

ISOLASJON: Den siktede faren er varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud, en uke i full isolasjon. Foto:

Mannen som er siktet for drapsforsøk på sin egen sønn er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Den første uken i full isolasjon.

DEL

Drapsforsøket på KappDen siktede mannen i 40-årene møtte ikke opp til fengslingsmøtet, hvor han ble besluttet varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Han er og ilagt medieforbud.

Allerede onsdag ettermiddag erkjente den siktede skyld i avhør. Han samtykket da også til varetektsfengsling. Den kommende uken vil siktede holdes i full isolasjon.

Siktedes advokat, Håvard Fremstad, varslet onsdag at verken han eller den siktede mannen kom til å møte under torsdagens fengslingsmøte.

– Han har forklart gitt en lang og detaljert forklaring til politiet. Jeg vil ikke gå inn på innholdet i forklaringen, men han erkjenner seg skyldig etter siktelsen og har uttrykt at han skal stå til ansvar for det han har gjort, sa advokat Håvard Fremstad til OA etter det fem timer lange avhøret som ble avsluttet klokka 18.00 onsdag kveld.

Advokat Fremstad ville ikke si noe om motiv, bakgrunn, hendelsesforløp eller andre omstendigheter som har kommet fram i det fem timer lange avhøret.

Politifaglig etterforskningsleder John Eivind Melbye vil heller ikke gi informasjon om hva som er kommet fram i avhøret.

– Vi har mottatt en grundig, lang og detaljert forklaring fra siktede. Vi begynner å få et godt bilde og helhetsinntrykk av hva som har skjedd. Det gjenstår ennå noe teknisk og taktisk etterforskning. Det er for tidlig å gå ut med informasjon om motiv eller hendelsesforløp nå. Både av hensyn til de pårørende, og av hensyn til vår etterforskning. Vi ønsker ikke å bidra til spekulasjoner og rykter, sier Melbye.

Artikkeltags