Falske påstander

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger«Fake news», falske nyheter, har vært i vinden de par siste årene. Mediene har sagt de trengs så sårt, fordi noen må være etterrettelige. Men hva når mediene sjøl kommer med falske påstander? Det skjedde for eksempel i innlegget fra utgavesjef Martin Bækkelund i Oppland Arbeiderblad på lørdag. Den tidligere tverrfløyte-læreren ved kulturskolen i Gjøvik, gikk i rette med Senterpartiet og kom med følgende utsagn:

«For skal en tro OA vil Senterpartiet ikke bare utsette byggingen av nytt kulturhus i Gjøvik på ubestemt tid, men kulturarbeidere skal igjen henvises til å reise rundt på forskjellige skoler i distriktet som en slags tidligere tiders omreisende lærere.»

Hvor tar Bækkelund dette fra? Intervjuet med oss tre i Gjøvik Sp sier ingenting om dette. Ei heller forslaget som ble fremmet fra oss i forbindelse med behandlingen av saken. Vi fremmet følgende forslag:

«Gjøvik kommune bestiller en utredning av hvor man kan samle kunst- og kulturskolens aktivitet under ett tak i enten leide eller eide lokaler i Gjøvik by. Utredningen skal være ferdig innen 1. januar 2020.»

Det står med andre ord ikke ett ord om at kulturarbeiderne skal reise rundt. Det er slik falske nyheter oppstår, at påstander blir produsert uten hensyn til fakta.

Når OAs utgavesjef så kommer med falske påstander – hvem skal en da kunne stole på?

Torvild Sveen

1.-kandidat, Gjøvik Senterparti

Artikkeltags