Falkentunnelen stenges torsdag

STENGES: Falkentunnelen stenges i fire timer torsdag formiddag, på grunn av beredskapsøvelse.

STENGES: Falkentunnelen stenges i fire timer torsdag formiddag, på grunn av beredskapsøvelse. Foto:

Falkentunnelen på fylkesveg 33 sør for Skreia blir stengt i fire timer torsdag formiddag på grunn av en beredskapsøvelse.

DEL


Tunnelen blir stengt mellom klokka 9 og 13 mens øvelsen pågår.

Statens vegvesen satte før helga opp skilt ved flere trafikknutepunkt i Østre Toten og på Akershus-sida av fylkesgrensa for å varsle trafikantene om at tunnelen i Skreifjella blir stengt i fire timer på dagtid torsdag 3. oktober.

Ettersom det ikke er noen lokal omkjøringsveg for fylkesveg 33, er det viktig at trafikantene orienterer seg og velger andre kjøreruter hvis de har planlagt å kjøre mellom Skreia og Feiring mens øvelsen pågår, sier Statens vegvesen i en pressemelding.

Aktuelle omkjøringsveger er i hovedsak riksveg 4 over Lygna til Roa og videre på E16 til Gardermoen, for dem som skal til hovedflyplassen, eller riksveg 4 helt inn til Oslo, for dem som skal dit.

Sikkerhet er viktig i tunneler, og Vegvesenet er pålagt å holde øvelser og inspeksjoner av utstyr jevnlig, for å ivareta sikkerheten best mulig.

– Vi beklager de ulempene det medfører for trafikantene å stenge tunnelen, men håper på forståelse for at det er viktig å ha en beredskap som fungerer, i fall det skulle skje en farlig hendelse i tunnelen, sier Kari Hermanrud i Statens vegvesen.

Artikkeltags