Gå til sidens hovedinnhold

Fairytales får ikke støtte til grønt gulv

Artikkelen er over 3 år gammel

Den meget populære danseshowgruppen Fairytales får ikke 15.000 kroner av Nordre Land kommune for å kjøpe inn grønt gulv før helgens oppsetning på Dokka.

Fairytales Showcrew setter jevnlig opp forestillinger på Dokka, og opptrer også i flere sammenhenger i andre arrangementer i Nordre Land. Årets show er Talulah og livets tre. I forbindelse med oppsetningen skal arrangørene forandre Sentrum kino til en regnskog, med blant annet Livets tre som en sentral del av scenebildet. De ønsker også å legge et grønt gulv for å gi det et helhetlig uttrykk.

Ba om 15.000

I søknaden til Nordre Land kommune forklarer Ann-Iren og Siw-Anja Thomle Svendsby at de tidligere år har fått bra støtte fra lokale sponsorer til slike ting. Det er ikke så enkelt i år fordi det ikke er noen lokale bedrifter som leverer det aktuelle gulvet.

De søkte derfor Nordre Land kommune om å dekke utgiften på 15.000 kroner. Denne søknaden ble avslått.

Begrunnelsen for avslaget var at gulvet var å betegne som driftsutgifter, og ikke investeringer. Da det er knyttet til en bestemt forstilling. De kunne dermed ikke få midler fra næringsfondet.

Kommersielle

Fairytales klagde på avslaget og saken ble derfor behandlet i formannskapet 10. oktober. Rådmannen innstilling gikk inn for å avslå klagen og understreket også at Fairytales showcrew er å anse som et kommersielt tiltak da bedriften er et AS. De kan dermed ikke få DA-midler, sik skal gis til ikke-kommersielle tiltak. Innstillingen ble vedtatt av formannskapet.

Kommentarer til denne saken