Gå til sidens hovedinnhold

Fagforeningsarbeid kontra politisk arbeid

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Svar til Lene Myhrvold og andre i Vestre Toten Arbeiderparti.

Beklager hvis jeg «tråkket dere på tærne», men beklager også svaret fra Lene Myhrvold. Du skriver at det «gjør meg forbanna» at jeg mener at rollen som tillitsvalgt ikke skal blandes med politisk arbeid. For min del blir jeg faktisk trist og lei meg – og litt redd når slike uttrykk brukes i debatt. Du bruker også uttrykkene «respektløst, ignorant og total skivebom». Mon tro hvem/ hva som er respektløs(t) i denne saken.

Aktive medlemmer i fagforening skal selvsagt kunne drive aktivt med partipolitikk! Det har jeg selv gjort. Men hvis jeg var tillitsvalgt og ble rekruttert til å stå høyt på ei valgliste, ville jeg umiddelbart trukket meg som tillitsvalgt. Jeg ville fått problemer med å ikke «blande kortene» og å vite hvilken rolle jeg skulle ha i forskjellige situasjoner.
Hva slags politikk vil du, Lene og andre tillitsvalgte som står på Ap-lista føre? Aps politikk eller fagforeningens? Du skriver at «det er en selvfølge at jeg som tillitsvalgt skal forsøke å få vedtatt Fellesforbundets politikk i kommunestyret vårt» Jeg minner også om hva Stian Olafsen sa etter nominasjonsmøtet: «... men først og fremst skal jeg jobbe for å løfte frem arbeidsfolk og arbeidslivspolitikken. Jeg skal jobbe for at alle skal få det bedre». Og jeg forstod på Olafsen at han er glad for at 7 tillitsvalgte fra fagbevegelsen står blant de 15 første på Ap- lista. Da blir det jo lettere å gjennomføre den politikken.

Venstre er sosialliberalt parti som vil jobbe for at ALLE skal ha det bra. Jeg oppfordrer dere til å lese Vestre Toten Venstres partiprogram, der skole, barnehager og gode tjenester til dem som trenger det, må prioriteres. Og vi er enig med Ap i at deltidsansatte søm ønsker større stilling, må få det. I tillegg må klimakrisen håndteres også på lokalt plan.
Venstre lover å jobbe for alle innbyggere i Vestre Toten.

Angående Lene Myhrvolds karakteristikk av Venstre som «det mest fagforeningsfiendtlige partiet vi har i Norge» takker jeg for informasjonen. Det var faktisk HELT nytt for meg. Jeg har alltid vært Venstre-kvinne og helt fra studietiden vært organisert i min fagforening, men som jeg skrev i innlegget mitt, at den selvsagt var partipolitisk nøytral.
Venstre støtter gründere, som viser initiativ og skaper arbeidsplasser. Jeg etablerte selv egen arbeidsplass i 1983. Det var strevsomt og interessant og lærerikt – og resulterte i varige arbeidsplasser – og det er jeg faktisk stolt av!

Men som selvstendig næringsdrivende var det krevende å ikke ha de samme rettigheter som ansatte: Ingen lønn ved egen eller barns sykdom for eksempel. Venstre har alltid jobbet for at selvstendig næringsdrivende skal ha bedre sosiale rettigheter. Venstre har god politikk for å stimulere til jobbskaping, og Norge trenger flere arbeidsplasser og mer grønn næringsutvikling.

Så: Venstre er partiet for meg. Og for mange andre.

Kommentarer til denne saken