Gå til sidens hovedinnhold

Fagforbundet – arbeidstagerorganisasjon eller politisk parti?

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I den senere tid har det vært flere innlegg i aviser på begge sider av Mjøsa med en sterk oppfordring til å stemme på røde partier ved årets valg. Ofte underskrevet med valgkamputvalget i Fagforbundet.

I sine innlegg legger de vekt på at deres viktigste saker i valgkampen er heltidsstillinger og trygge arbeidsplasser. I sin argumentasjon går de til angrep på borgerlige partier i frykt for at arbeidsplasser skal «privatiseres», samtidig som de forherliger viktigheten av at Arbeiderpartiet fortsatt skal styre.

La oss se på noen fakta:

· Gjøvik, Ringsaker og Vestre Toten kommuner har vært styrt av Ap uavbrutt siden 2 verdenskrig, i 74 år.

· Fagforbundet og Ap har i alle disse årene hatt ett tett samarbeid med representanter i hver sine respektive styrer.

· Fagforbundet og Ap har vedtak på sikre plasser på APs valglister.

· Fagforbundet bidrar med millioner av medlemmenes kontingent til Aps valgkamper.

På tross av dette så har Fagforbundet ikke fått gjennomslag for heltidsstillinger selv om de har sittet på begge sider av forhandlingsbordet. Med Fagforbundets ensidige forherligelse av røde partier, som de i løpet av 74 år ikke har fått gjennomslag for sine viktigste saker med, lurer jeg på hva vi kan forvente etter valget.

Når vi i Vestre Toten FrP overtar ordførerklubba etter valget, er vårt viktigste mål å skape en god skole, en verdig eldreomsorg, et rikholdig kulturtilbud, rettferdige avgifter, en fortsatt utvikling av kommunen og en ryddig kommuneøkonomi. Skal vi nå disse målene er vi avhengig av et godt samarbeid mellom politikere, administrasjon og ansatte. Jeg lurer da på hvordan Fagforbundet vil opptre? Vil de være en konstruktiv samarbeidspartner som søker å nå kommunens mål samtidig som de ivaretar sine medlemmers interesser? Eller vil de ri partipolitiske prinsipper som ikke gagner noen?

Kommentarer til denne saken