Eva og Mathilde haiker seg gjennom skoleoppgaven: – Møter mange hyggelig folk

HAIK: Eva Banholzer og Mathilde Øhra Levy fikk skyss av Ann Kristin Dybhavn for å komme seg fra Odnes til Gjøvik.

HAIK: Eva Banholzer og Mathilde Øhra Levy fikk skyss av Ann Kristin Dybhavn for å komme seg fra Odnes til Gjøvik. Foto:

Amazing Race heter oppgaven som elever ved Valdres folkehøgskole jobber med i disse dager. Du har kanskje møtt noen av dem og hjulpet dem fram?

DEL

Februardagen er ikke spesielt kald, men hvem bader egentlig frivillig i Mjøsa midtvinters? Jo, det gjør Mathilde Øhra Levy (20) fra Oslo og Eva Banholzer (18) fra Freiburg i Tyskland.

Eva hadde aldri sett for seg at hun skulle bade ute i Norge på denne tida på året, men som deltaker på Amazing Race gjør hun alt hun kan for å sanke poeng sammen med Mathilde.

– It was pretty cold, sier hun.

Fått god hjelp

Men det var ikke så kaldt som hun hadde trodd. For sola varmet faktisk litt da de steg opp av vannet. Bildene av badingen ble foreviget av Ann Kristin Dybhavn fra Odnes. Hun møtte de to jentene på bensinstasjonen på Odnes. Jentene trengte hjelp til å komme seg til Gjøvik, og Ann Kristin begynte å tenke på sin egen datter som også går på folkehøgskole. Hun måtte trå til og hjelpe dem videre.

– Det kunne vært min datter, sier hun og smiler.

Dybhavn kjørte jentene til Gjøvik og sørget for at de fikk badet og vært oppom miljøstasjonen til Horisont. Deretter hjalp hun jentene til å komme i avisa – for det sikrer dem ekstra poeng i konkurransen.

– Det er ikke mange som gjør så mye for oss, sier Mathilde.

BADET: Mathilde og Eva badet i Mjøsa onsdag, og de ha rlaget maskoten Oddvar Kristin Bø.

BADET: Mathilde og Eva badet i Mjøsa onsdag, og de ha rlaget maskoten Oddvar Kristin Bø. Foto:

Sosialt og gøy

Skolens konkurransen varer fra tirsdag til fredag, og elevene har ei lang liste over potensielle oppgaver de kan gjøre, samt noen overraskelser undervegs.

– Det er mange spennende oppgaver, og vi vet ikke hvor ferden går videre, sier Mathilde.

De har haiket med både bilister og yrkessjåfører.

– Det er kjempegøy! Jeg elsker å treffe folk. Vi kan jo føle oss til å bry når vi spør om hjelp, men jeg tror egentlig at folk synes det er gøy, sier Mathilde.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken