Eurovision 2020 avlyses på grunn av pandemien

BLE IKKE TUR: Ulrikke Brandstorp vant den norske finalen i MGP, men får ikke stå på scenen under finalen i Rotterdam i mai. På grunn av koronakrisen er finalen avlyst.

BLE IKKE TUR: Ulrikke Brandstorp vant den norske finalen i MGP, men får ikke stå på scenen under finalen i Rotterdam i mai. På grunn av koronakrisen er finalen avlyst. Foto:

Av

Eurovision-finalen i Rotterdam i mai er avlyst på grunn av koronakrisen.

DEL

– På grunn av usikkerheten som følge av spredningen av covid-19 rundt om i Europa, og restriksjonene fra myndigheter i deltakerlandene og nederlandske myndigheter, har vi tatt den vanskelige avgjørelsen om at det er umulig å avholde arrangementet som planlagt, heter det i en uttalelse fra Den europeiske kringkastingsunion (EBU).

EBU skriver videre at de er knust over at finalen likevel ikke kan gå som planlagt, og at de har undersøkt mange alternativ de siste ukene for å hindre en avlysning.

Finalen skulle etter planen holdes i midten av mai. EBU er nå i samtaler med arrangørene i Rotterdam om å holde finalen i 2021 her i stedet.

Ulrikke Brandstorp vant årets norske finale og skulle dermed representere Norge i Nederland.

«Vi har gledet oss helt ekstremt mye til å kunne representere Norge i Rotterdam, men akkurat nå handler det om viktigere ting enn en musikkonkurranse, det står om liv og helse. Jeg har full forståelse for at arrangørene har kommet til denne avgjørelsen, slik at fokuset nå er på å stoppe koronaviruset verden rundt. Jeg er naturligvis også lei meg, men nå må jeg sette meg ned sammen med NRK og finne ut mer om hva dette bety», skriver Brandstorp på sin Facebook-side.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags