Europris trekker tilbake tyggebein etter funn av plastbiter

TOMME HYLLER: Tyggebeinene var torsdag ettermiddag fjernet fra hyllene til Europris på Kirkeby.

TOMME HYLLER: Tyggebeinene var torsdag ettermiddag fjernet fra hyllene til Europris på Kirkeby. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tyggebein merket 2-PK 8" KOMPAKT MAXDOG ART.NR. 35692 - LOT NR. 231690 er fjernet fra Europris' hyller torsdag.

DEL

NRK Finnmark kunne melde at border collien Shanty i Alta måtte opereres etter å ha tygget tyggebein eier Kirsten Ramberg hadde kjøpt på Europris. Ramberg hadde merket at hunden ikke hadde det bra, og tok med hunden til veterinær. Ramberg sier til NRK Finnmark at hun først trodde det dreide seg om vondt i tennene.

Kirsten Ramberg fant så en mengde plastbiter i tyggebeinet som Shanty hadde tygget på, og tok en ny tur til veterinær. Veterinæren avdekket at Shanty hadde plastbiter i magen, etter å ha gitt hunden brekningsmiddel.

Kvalitetssjef i Europris, René Raab Lien, sier til NRK Finnmark at de kort tid etter at de hadde vært i kontakt med Kirsten Ramberg stoppet salget av tyggebeinet. Varen skal være fjernet fra butikkhyllene.

Europris har sagt de skal dekke Kirsten Rambergs utgifter til veterinær. Utgiftene har overskredet 20.000 kroner.

Etter det Oppland Arbeiderblad får opplyst hos Europris på Kirkeby i Gjøvik, ble tyggebeina av det aktuelle merket fjernet fra hyllene i butikken torsdag ettermiddag.

Ansatte ved Europris kjente ikke til om hvorvidt det er blitt solgt noe av partiet som er trukket tilbake er solgt i butikken.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken