Maren Bakke Amundsen (19) gikk ikke videre til semifinalen på 100 meter i sitt første junior-VM. Gjøvik-jenta gjorde 11,73. Jenta fra Cuba som tok den siste semifinaleplassen hadde 11,72 med ørlite grann mer vind i ryggen.

Det kan har vært avgjørende.

– Mitt store mål for årets junior VM var en semifinaleplass. Nærmere enn dette er det ikke mulig å komme, var hennes knappe kommentar etter løpet.

Maren har pers på 11,67. Med 0.8 i motvind i Colombia betyr det at dette var et løp på nivå med hennes beste denne sesongen.

Under juniornordisk for kort tid tilbake ble Maren nummer tre på 200, og fire på den halve distansen. Hun var beste norske begge dager, og Gjøvik-jenta som løper for Moelven hadde ankeretappen på det norske laget som vant 4x100 meter stafett i Malmö.

Maren har hatt en veldig god sesong. Hun har vært vår klart beste på sprinten i juniorklassen.

Vil videre

Maren var på U-20 EM i Tallinn i fjor. Da røk hun i forsøket på begge sprintøvelsene.

– Mitt mål her i Cali er fremdeles å få en semifinale, sier Maren som normalt har 200 meter som sin beste distanse. Her ble hun nummer fire på hoved NM.

– Hvor høyt nivået er på denne øvelsen her nede er vanskelig å si, sier Maren som var eneste norske kvinnelige sprinter som har tatt VM-kravene på 11.90 og 24,40. Hun har 11,67 og 23,75 som personlige rekorder

Fryktet varmen

Maren reiste rett fra nordisk i Malmö til ferie i Spania for snart tre uker tilbake.

-Vi fryktet varmen her i Colombia. Det var mye varmerne når jeg var i Spania. Her nede er det regntid. Luften er trykkende og fuktig, men solen og varmen er ikke på noen måte så trykkende som vi hadde fryktet, sier hun.

Norges raskeste junior presiserer at tidsforskjellen på sju timer heller ikke har vært noe veldig stort problem.

-Vi går tidlig til sengs, og vi står tidlig opp, presiserer hun.

VM-debutant

I California løper også Jørgen Evensen Lund (19) 200 meter. Det er Raufoss-gutten sin internasjonale debut.

– Jeg er spent. Fordelen er at jeg kan løpe helt uten press, sier Jørgen som med sine 21,30 var ett tidel under VM-kravet.

– Pers er målet. Klarer jeg det må jeg si meg fornøyd uansett, understreker en av de store sprintkometene i norsk friidrett denne sesongen.

– Når jeg konkurrerte i vinter var jeg ikke engang klar over dette mesterskapet. Da sier det seg selv at jeg har et ydmykt forhold til mine prestasjoner under min internasjonale debut, presiserer han.