Etablerer korona-poliklinikk på Øverby

Poliklinikk på Øverby: Gjøvik kommune har etablert en poliklinikk for å ta i mot personer med koronasympomer.. Alle trenger henvisning fra fastlege. F.v  lege Svanhild Hansen, kommunelege  Siri Fuglem Berg,  leder for helsetjenester Lene Flattum Berntzen, helsesykepleiere Anne Søreng Engen og Lene Sagstuen og Anne Forslimg, sekretær.

Poliklinikk på Øverby: Gjøvik kommune har etablert en poliklinikk for å ta i mot personer med koronasympomer.. Alle trenger henvisning fra fastlege. F.v lege Svanhild Hansen, kommunelege Siri Fuglem Berg, leder for helsetjenester Lene Flattum Berntzen, helsesykepleiere Anne Søreng Engen og Lene Sagstuen og Anne Forslimg, sekretær.

Gjøvik kommune har i løpet av et par dager haste-etablert en poliklinikk som kan ta imot personer med korona-symptomer.

DEL

Lokalene i tidligere Øverby kompetansesenter blir tatt i bruk. Poliklinikken blir betjent fire dager i uka og er oppe og går fra fredag klokka 10.00. Alle som blir sendt dit må ha henvisning fra fastlegen.

Stilte opp:  Øre, nese, halsspesialist Svanhild Hansen stiller opp for kommunen  i korona-krisen.

Stilte opp: Øre, nese, halsspesialist Svanhild Hansen stiller opp for kommunen i korona-krisen.

Pasienter med luftveisinfeksjoner

Leder for helsetjenester i Gjøvik kommune Lene Flattum Berntzen sier mange stiller opp i koronakrisen.

– Vi har vært så heldige og ansatte øre, nese, halsspesialisten som stilte seg til disposisjon. Vi trenger legeressurser i denne krisen. I tillegg vil jeg bli helsesykepleiere og sekretær til stede. Hensikten med poliklinikken er på den kan ta imot pasienter med luftveisinfeksjoner som har vært i telefonkontakt med legen sin. Det er slik legen som per telefon avsender pasient videre til Øverby, sier Bertnzen.

Gjøvik kommune legger til rette for å avlaste fastlegene.

– På den måten vil legene andre steder få bedre kapasitet i tillegg til at vi på enda bedre måte ivaretar smittehensyn, sier hun.

Etableringen av poliklinikken er et smitteverntiltak for å avlaste fastlegene. Pasientene oppringt og må vente utenfor til de blir ført inn i lokalene. Alt helsepersonell vil bruke smittevernutstyr.

Poliklinikken er åpen fra fredag. Samme dag ble også utstyr rullet inn i lokalene på Øverby.

Poliklinikken er åpen fra fredag. Samme dag ble også utstyr rullet inn i lokalene på Øverby.

– Ikke venterom

– Så langt det er mulig vil vi ikke ha pårørende inne i disse lokalene. Pasientene må vente utenfor til de blir hentet inn. Vi vil ikke bruke dette som et venterom, sier Bertnzen.

Siden tirsdag kveld har kommunen jobbet med dette hasteprosjektet.

– Kommunen stiller opp i alle sektorer. I tillegg har Gjøvik Legesenter stilt opp med medisinsk utstyr og legen stilte seg disponibel. Dette er en dugnad og det kunne ikke klaffet bedre, sier hun.

Smittevernutstyr på plass:  Øre, nese, halsspesialist Svanhild Hansen t.v og leder for helsetjenester Lene Flattum Berntzen sier at Gjøvik Legesenter har stilt opp med medisinsk utstyr.

Smittevernutstyr på plass: Øre, nese, halsspesialist Svanhild Hansen t.v og leder for helsetjenester Lene Flattum Berntzen sier at Gjøvik Legesenter har stilt opp med medisinsk utstyr.

På samme sted har Gjøvik kommune etablert en teststasjon for koronasmitte. Også der må personer ha de henvisning fra fastlegene til test – og ingen andre.

Her er inngangen på poliklinikken. Døra vil være låst og pasienter må ha henvisning fra fastlegen.

Her er inngangen på poliklinikken. Døra vil være låst og pasienter må ha henvisning fra fastlegen.

Artikkeltags