Gå til sidens hovedinnhold

Et sanseløst hytteliv

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I min kommune skal det bygges over 1000 nye hytter. Rundt et fjell. «Fjellhytter går som det suser», leser jeg fra en eiendomsmegler. Jeg vet ikke hvor hyttene går hen. Men jeg håper de går til helvete.

Det må bygges vann og kloakk for hyttene. Et forslag er å grave rundt i fjellet for flere hundre millioner av kroner. Fordi i disse hyttene bærer folk ikke vann eller tømmer utedoen. Ikke minst må plastikklær og kropper vaskes ofte for å være luktfrie. Et sanseløs hytteliv, så å si.

Kommunen satser på trafikksikkerhet. Derfor skal de som tjener penger (dette er en næringsvennlig kommune) på nedbygging av naturen bidra til fellestiltak. Planen er å investere i en universell utformet gangvei til flere millioner kroner. Her skal det graves ytterlige i fjellnaturen slik at hytteturister som er for skrøpelige eller ikke ønsker utfordring på sine spaserturer, holder seg bort fra en bilvei. Sauen skal vel å merke fortsatt få lov til det.

Omtrent halvannen kilometer fra barne- og ungdomsskolen ved dette fjellet, finnes det en gammel mølle ved en elv. Et kulturminne, en elv med tilrettelagt badeplass i internasjonal særklasse. Fra mølla kan familier sykle mange kilometer langs elva på skogsbilvei. Skolen bruker området til uteundervisning. Men elevene må gå eller sykle 1 kilometer langs trafikkert bilvei for å komme fram.

Riktignok i 60-sone. Og vel å merke får de gratis gul vest. Det er kanskje på tide at de gule vestene får en fransk betydning. Før det går galt.

Kommentarer til denne saken