Gå til sidens hovedinnhold

Et noe annerledes men utrolig bra høstkurs i OBU

I helgen 18.–20. september avholdt Oppland Bygdeungdomslag sitt årlige høstkurs på Skeikampen Høyfjellshotell i Gausdal. På grunn av korona ble dette et noe annerledes høstkurs enn tidligere. Med en meter’n intakt og flittig bruk av håndsprit, ble det sørget for at høstkurset kunne gjennomføres i god gammel tradisjon. Arrangementet var alkoholfritt!

Ivrige OBU-ere på kurs

Lokallagsstyrene ble kurset av de tillitsvalgte i fylkesstyret. Totalt var det 78 ungdommer på kurs pluss noen digitalt. Opplegget for denne helgen var variert, med alt ifra kurs om styrearbeid til støvelkasting og bankett. Banketten på lørdags kvelden ble noe annerledes enn før på grunn av Korona. Der satt vi alle med en meters avstand og alle smittevernregler i god behold.

På banketten fikk vi servert en nydelig treretters, bestående av god mat og godt drikke. Med mange gode taler og historier samt god mat, ble dette en veldig vellykket bankett. Etter banketten var det duket for quiz og andre aktiviteter som swing med en meters avstand.

– Det var en knakende god bankett. Med enmeteren ble det swing så abstinensen ble litt dempa, men jeg må innrømme at det er lettere med en partner som fysisk holder deg, sa Cathrine Midtbu, leder i OBU.

Best på levende bygder

Norges Bygdeungdomslag (NBU) er en organisasjon av og for ungdom, og jobber for levende bygder. Høstkurset arrangeres hvert år i alle fylker, etter at årsmøtene i lokallaga er gjennomført og nye styrer er satt på plass. Målet er å lære opp og motivere styrene i lokallaga rundt om i Norge.

Viktig med høstkurs

Vi i Oppland bygdeungdomslag mener helger som dette er viktig. At alle styremedlemmer får ei innføring i det å drive et lokallag og hvordan Bygdeungdomslaget kan påvirke samfunnet rundt oss.

Også nyvalgt kulturleder i Biri Bygdeungdomslag, Marthe Hegge, syns det var morsomt og lærerikt å være på høstkurs for første gang. – Jeg tror mange har nytte av det. En får litt mer Innsikt i organisasjonen og blir mer sikker på din rolle i styret.

– Jeg tror høstkurs er veldig avgjørende for hvordan styreåret blir, både for de «gamle» i styret som får ny motivasjon og input, og de helt nye som får en forståelse av hva organisasjonen er og hva det vil si å være med i et styre. Mange kommer med blanke ark og veit ikke helt hva det går ut på, og da er det viktig at de får litt opplæring, og ikke minst at de får høre litt om erfaringer fra dem som har vært med før, sa leder i OBU, Cathrine Midtbu

Kommentarer til denne saken