Gå til sidens hovedinnhold

Et kjedelig innlegg om arbeidsmiljø i Vestre Toten

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En kjedelig kveld sitter jeg og ser på min EDB-maskin. Den lokale nettavisen. Det dukker opp en overskrift fra OA: «435 ledige vakter må fylles i løpet av de neste ukene». Jeg får en anelse. Jo da, det dreier seg om min tidligere arbeidsgiver; Vestre Toten kommune.

Ingen forbedring har skjedd etter krisevarselet fra hjemmetjenesten i fjor høst. Tilstanden er verre etter mange oppsigelser. Jeg er ikke overrasket. Jobbet 19 år i Vestre Toten kommune.

Etter varselet ble kjent i fjor via OA ble jeg kontaktet av tidligere kollegaer, kjente og spurt om jeg kunne skrive innlegg om at liknende forhold også finnes i andre avdelinger. At det faktisk dreier seg om en (u) kultur i Vestre Toten kommune.

Jeg ble kanskje spurt fordi jeg som ansatt av og til hadde spørsmål, meninger og – skrekk og gru! – kritikk av organisering og ledelse i kommunen. Dessuten hadde jeg sluttet, da ville ingen som fortsatt var ansatt få problemer på grunn av dette.

Viste seg å være en vanskelig oppgave, det var så mye som kunne skrives. Vi kunne fylt et bilag til OA med nesten utrolige historier om arbeidsforhold og ledelse i kommunen.

Kun det første stykket ble trykket. Det omhandlet renholdernes kaotiske hverdag de senere årene: Jobbsituasjon i Vestre Toten kommune.

Og nå nærmere ett år senere kjenner jeg at jeg igjen blir irritert, oppgitt, forbannet når jeg leser igjennom alle artikler og kommentarer som har stått i OA de siste ukene. Kjedelig, men føler det nødvendig å ytre meg igjen. Spesielt om uttalelsene fra administrativ og politisk ledelse.

Omsorgssjef kjenner ikke igjen det virkelighetsbildet (ord lært på kurs?) hun har av forholdene. Nei, fordi de fleste på rådhuset lever i en parallell virkelighet. Godt opplært i kunsten å overse reelle behov på grunnivå til fordel for å få budsjetthalleluja fra rådmannen.

Ordføreren har gått Ap-skolen; vet hvordan man uttrykker de riktige ordlydene, men har – naturlig nok – ikke nok kunnskap eller erfaring til å kunne takle en så alvorlig sak på en helt korrekt måte.

Sier også at det skal være helt trygt for ansatte å varsle uten konsekvenser.

Nei, det er det ikke. I Vestre Toten kommune blir man raskt fryst ut av ledere om man forsøker å ta opp ting som ikke fungerer. Og de fleste mennesker liker ikke å fryse.

Rådmannen uttaler at han i alle sine år i stillingen har jobbet for at det skal være en åpenhetskultur i Vestre Toten.

Nei. Jeg har selv opplevd i et par saker hvordan han har forsøkt å kneble ansatte som våger å si sin mening om ledere og arbeidsforhold.

Kommunepolitikere: Vær mer skeptiske til den virkeligheten som blir vist dere fra administrasjonen. Vi som har jobbet på grunnivå i kommunen og også fulgt litt med på hva såkalte ledere sier og gjør, ser at her er det store ulikheter i virkelighetsbildet (fint ord).

Jeg mener for eksempel det er fullt mulig å si at visse ting som blir presentert i styringsdokumentet hvert år, er rene løgner. Selvfølgelig skrevet på en sånn måte at det er mulig å vri seg unna om det skulle komme kjedelige spørsmål.

Og beskrivelsene av arbeidsmiljøpolitikken er noe som best egner seg som en viss type gjødsel som ofte spres utover jordene på Toten.

Noen kommentarer mener at kommunen ikke skal plages og bør få ro til ordne sakene internt.

Nei, helt feil. Saken med hjemmetjenesten viser veldig tydelig hvordan ledelsen i Vestre Toten kommune helst ønsker å tie i hjel alt som kan gi et negativt inntrykk av deres virke. Uten ytre press og presse vil dette kaoset fortsette altfor lenge. Garantert.

Arbeidere i hjemmetjenesten sier det kjennes som de skriker under vann. En meget god beskrivelse av hvordan det kan føles i forholdet mellom ansatte og «ledere» i Vestre Toten kommune.

Kommentarer til denne saken