Et farvel til sidemål?

Av
DEL

MeningerMandag 19. november kan vi lese at regjeringen legger frem forslag på å kutte vurdering i sidemål delvis i ny læreplan, det vil si fjerning av halvårsvurdering i sidemål for 8. Og 9. Trinn og 1. Og 2. Trinn vgs. Er dette første stikk i et farvel til sidemål?

Det har i flere år vært delte meninger om sidemålsundervisningen og FpU har alltid stått på og kommer til å stå på frem til sidemål er valgfritt. Det er ikke slik at Norske elever skal tvinges til å lære et norsk språk nr 2, som man mest sannsynlig ikke vil få bruk for senere i livet. Hvorfor skal et skriftspråk nr 2 risikere å ødelegge snitte ditt, som kan avgjøre om du kommer inn på den skolen du ønsker. Vi skal på ingen måte nekte noen å ha sidemål hvis de ønsker det, men det skal være valgfritt.

Innlandet FpU er svært fornøyd med at sidemålsvurderingen fjernes delvis fra læreplanen og håper dette er starten på et farvel til tvungen sidemålsundervisning. Dette viser at det nytter at Fremskrittspartiet sitter i regjering, samtidig som FpU får gjennom gode politiske gjennomslag som forenkler skolehverdagen for ungdom i Norge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags