Espen (31) blir redaktør for Toten Idag: – Forvent glimt i øyet!

JUBEL: Espen Amundrud Solhaug (redaktør, fra venstre), Henning Raae og Stina Håkensbakken Roland står bak den nye, lokale avisen Toten Idag som startet opp torsdag morgen.

JUBEL: Espen Amundrud Solhaug (redaktør, fra venstre), Henning Raae og Stina Håkensbakken Roland står bak den nye, lokale avisen Toten Idag som startet opp torsdag morgen. Foto:

Espen Amundrud Solhaug forlater jobb på Gjøvik til fordel for redaktørjobben på Lena. Torsdag 20. juni lanseres Toten Idag.

DEL

Med en foreløpig redaksjon på tre personer, inkludert redaktøren, skal Toten Idag gi totninger nyheter, spennende historier og personlige møter i de to Toten-kommunene. Avisen kommer bare ut digitalt, på pc, mobil og som en egen app – ikke som papiravis.

Den nye lokalavisa lanseres torsdag som en del av Oppland Arbeiderblads målsetting om å gjøre Vestoppland til et bedre sted å leve.

Du finner Toten Idag på www.totenidag.no - Klikk her!

– Vi ønsker å gjøre en enda bedre jobb som lokalavis – for innbyggerne på Toten. Vestre og Østre Toten, og kommunenes 27.000 innbyggere, er viktige for oss. Det er et kraftsenter for industri og teknologisk innovasjon, samtidig som det er et «matmekka» av gode råvarer. Området fortjener god regional- og lokaljournalistikk, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Erik Sønstelie i OA.

– Jeg gleder meg masse til å jobbe sammen med mine dyktige kolleger fra kontoret vårt på Lena. Målet er at vi skal være så mye som mulig ute blant folk, og jeg ser fram til disse møtene. Jeg håper mange er nysgjerrige på den nye avisa, sier Solhaug.

HER: I Audheimgården i Lenagata 32 holder Toten Idag til.

HER: I Audheimgården i Lenagata 32 holder Toten Idag til. Foto:

Seriøs, god og glimt i øyet

Oppland Arbeiderblad, som er registrert eier av Toten Idag, har som Medie-Norge for øvrig vært gjennom store endringer. Digital framgang de siste årene fører til at avisa kan satse mer.

– Det er gledelig å kunne komme med et nytt produkt, sier Sønstelie, og legger til at avisa går inn for å være en «feelgood»-avis for totninger og for dem som er interessert i Toten.

– Oppland Arbeiderblad skal være en god regionavis, som dekker de store sakene og trekker de store linjene. Samtidig skal vi være god og nær lokalavis. Med Toten-prosjektet kan vi bli enda bedre som lokalavis, sier han.

– Leserne våre kan forvente ei nettavis som har glimt i øyet, men som samtidig er seriøs og god. Det er mye spennende som skjer i begge kommuner, både i næringsliv, industri, innenfor kulturlivet og i frivilligheten, men samtidig er de nære tingene som skole og oppvekst viktige saker for Toten Idag, sier Solhaug.

REDAKTØR: 31-åringen Espen Amundrud Solhaug er ansatt som redaktør for den nye avisa Toten Idag.

REDAKTØR: 31-åringen Espen Amundrud Solhaug er ansatt som redaktør for den nye avisa Toten Idag. Foto:

Der folk er

Toten Idag jobber i tett samarbeid med Oppland Arbeiderblad, men vil med sine tre ansatte framstå som et helt eget produkt atskilt fra det redaksjonen i Oppland Arbeiderblad jobber med. I tillegg til redaktør Solhaug, er Stina Håkensbakken Roland og Henning Raae Fosslien engasjert i den nye avisen.

Toten Idag lanseres med en abonnementspris på 89 kroner for å sikte seg inn på et ungt publikum.

– Vi ønsker å treffe de unge på Toten bedre enn vi har gjort tidligere. Vi vil være der folk på Toten er og berøre de temaene som også de unge mener er viktig, ikke minst barnefamilier, sier Solhaug, som får støtte fra den ansvarlige redaktøren.

– Vi håper dette er noe hele Toten vil juble for, sier Erik Sønstelie.

Artikkeltags