Mohsen fra Gjøvik ble nevnt av Erna i nyttårstalen: – Trenger flere slike ideer

Ernæringsansvarlig Mohsen Jamei, som lanserte ideen på Bjørkelia, ble nevnt i statsministerens nyttårstale. Foto: Henning Gulbrandsen

Ernæringsansvarlig Mohsen Jamei, som lanserte ideen på Bjørkelia, ble nevnt i statsministerens nyttårstale. Foto: Henning Gulbrandsen

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Mohsen Jamei fra Gjøvik var blant dem som ble nevnt av statsminister Erna Solberg i nyttårstalen 1. januar.

Jamei er kjent som pådriveren for å teste ut flyttingen av middagen i Bjørkelia, noe som ga gode resultater (OA+).

Statsministeren besøkte også nylig Bjørkelia og spiste middag med beboerne der. Erna Solberg uttrykte begeistring for opplegget.

Dette sa Erna Solberg i sin tale:

«Ikke alle blir gründere. Like viktig er de initiativene som engasjerte ansatte tar på jobben sin. Et slikt initiativ tok sykepleier Mohsen Jamei. Han traff jeg nylig på Bjørkelia bokollektiv på Gjøvik.

Han så at de eldre spiste for lite. Flere var underernært. Før halv to var både frokost, lunsj og middag servert.

Mohsen Jamei flyttet middagen til halv fire. Og han sørget for bedre tid til hvert måltid. Resultatene er fantastiske.

De eldre har gått opp i vekt. Sover bedre om natten. Er mer aktive. Hans engasjement har gitt andre mennesker et bedre og mer verdig liv. Opptil 60 prosent av eldre i institusjon er underernært.

Nå arbeider regjeringen for at alle eldre skal få middag senere på dagen. Enkle grep i velferdstjenestene kan gi store forbedringer. For å løfte kvaliteten i vår eldreomsorg, må vi jobbe smartere. Da trenger vi flere slike ideer.»

OA har fått opplyst fra Statsministerens kontor at Mohsen Jamei var informert på forhånd om at han skulle nevnes, og reagerte veldig positivt på det.

Artikkeltags