Det stormer rundt Norges Skiforbund. Kretslederne stoler på at de øverste ansvarlige rydder opp.

Det har vært noen tøffe måneder for norsk langrenn med Martin Johnsrud Sundby-saken og en brennhet astmadebatt. Torsdag toppet det seg da det ble kjent at Therese Johaug har testet positivt på det forbudte stoffet clostebol.

Særlig skipresident Erik Røste har måttet tåle mye kritikk. Fredag fikk han og de øvrige i toppledelsen en tillitserklæring fra kretslederne i skiforbundet.

– Saken om Therese Johaug reiser en del spørsmål knyttet til dette med rutiner og systemer på landslaget i langrenn og eventuelle manglende rutiner. Vi forventer selvsagt at dette blir behandlet på en grundig og seriøs måte, først og fremst av langrennskomiteen som har ansvaret, men også av skistyret. Dette har vi imidlertid full tillit til at langrennskomiteen og skistyret med skipresidenten i spissen tar tak i, sier kretsleder Siri Darell i Sør-Trøndelag Skikrets.

– Også vi som kretsledere vil være med på dugnaden med å gjenreise tilliten gjennom godt og solid antidopingarbeid og holdningsarbeid for skisporten. Dette arbeidet gjøres på lokalt plan, og gjennom klubbene våre, tilføyer hun.