Erik (29) er OAs nye nyhetsredaktør: – Jeg er beæret

NY REDAKTØR: Erik Børresen (t.h) er ansatt som nyhetsredaktør i OA. Avisen har 26 redaksjonelt ansatte. Her avbildet med frontsjef Kristin Stavik Moshagen.

NY REDAKTØR: Erik Børresen (t.h) er ansatt som nyhetsredaktør i OA. Avisen har 26 redaksjonelt ansatte. Her avbildet med frontsjef Kristin Stavik Moshagen. Foto:

Erik Børresen (29) er ansatt som nyhetsredaktør i Oppland Arbeiderblad.

DEL

Børresen kommer fra stillingen som digitalredaktør i avisen, hvor han har vært ansatt siden februar 2019.

Siden juni har Børresen vært konstituert i stillingen, og har tidligere jobbet i kjente titler som NTB, VG og Gudbrandsdølen Dagningen.

– Jeg er beæret over å få lov til å ha en så sentral og spennende rolle i det arbeidet som vi gjør som regionavis og allmennkringkaster for Vestoppland og Innlandet. I tillegg gleder jeg meg over fortsatt å kunne la meg inspirere, og lære, av gode og rutinerte kolleger i OA og i Amedia-konsernet.

Rask utvikling

Børresen utgjør per i dag redaktørkollegiet i OA sammen med ansvarlig redaktør Erik Sønstelie og debattredaktør Stina Håkensbakken.

Sønstelie sier OA er i fin utvikling, at avisen satser ungt og vil være relevante for den nye generasjonen Vestopplendinger.

– Børresen er en ung og dyktig pressemann med talent for ledelse, og han er lokal. Han er jo oppvokst her og kjenner regionen godt. Det er en styrke i den jobbe han nå skal gjøre, sier redaktøren.

Det er ingen tvil om at Børresen har ambisjoner om å gjøre OA enda bedre slik at enda flere bare må lese oss hver eneste dag.

– På det halvannet året jeg har vært her, har vi utviklet oss mye og raskt digitalt. Likevel har vi fortsatt mye å gå på, og det er det viktigste for oss framover. Digitalt vet vi hva folk vil ha, vi vet i hvor store mengder de vil ha det og vi vet når de vil ha det. Det gjør at vi har et utgangspunkt for å treffe lesere over hele Vestoppland bedre enn man kunne tidligere.

Søker enda en redaktør

Børresens tidligere stilling som digitalredaktør er nå utlyst. OA vil ansette en kvikk og ambisiøs utviklingsredaktør. Søknadsfristen er 1. desember.

– Vi skal fornye redaksjonen og øke mangfoldet i redaksjonen. I dagens mediebilde er digital utvikling helt avgjørende. Vi lever av nyheter og må utvikle oss. Nyhetsredaktør og utviklingsredaktør vil jobbe tett i tospann fordi jeg tror de kan styrke hverandre, og at det er en dynamikk som styrker OA, sier Sønstelie.

OA har ikke hatt flere abonnenter siden 2014, og har over 60.000 daglige lesere. Gjennom den årlige kundetilfredshetsundersøkelsen der leserne får si sin mening om lokalavisen, kommer det fram at tilfredsheten har økt betraktelig de siste årene.

– Det gleder oss stort, og gir inspirasjon og bekreftelse på at det vi gjør er riktig, sier Sønstelie.

Også den ferske nyhetsredaktøren verdsetter ærlige tilbakemeldinger fra leserne.

– Noe av det aller mest interessante med å ta denne jobben er at «alle» er engasjert i den. Leserne våre er ærlige om oss, noe jeg synes er veldig bra. Lokalavisen skal være engasjerende og jeg skal love at vi er interessert i å høre på både dem som mener vi bør levere bedre og på dem som synes vi gjør en god og viktig jobb, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken