Strutsetaktikk synes å være et bærende element i kommunikasjonsplanen hos Fremskrittspartiet i Innlandet. Dersom alle stikker hodet i sanda framfor å bidra til åpenhet, tenker de at faren for negativ oppmerksomhet går over av seg selv etter hvert. Når det handler om en mulig metoo-sak på et årsmøte i 2022, sier det mye om hvor langt – eller kort – organisasjonen er kommet i sin profesjonalitet.

Som Toten i dag/OA har avdekket, ble det varslet om en situasjon i baren under Innlandet Fremskrittspartis årsmøte på Hamar i februar. Toten i dag/OAs kilder beskriver en situasjon der daværende lokallagsleder Stig Vestlie i Vestre Toten Fremskrittsparti utpå kvelden skal ha diskutert samtykkeparagrafen i voldtektslovgivningen med årsmøtedeltakere fra Fremskrittspartiets Ungdom. Dagen derpå var ikke Vestlie til stede på årsmøtet. Nå er han ikke lenger leder i kommunelaget, og har fått permisjon fra sine politiske verv.

Kilder sier til Toten i Dag/OA at organisasjonsutvalget i partiet har vedtatt å ilegge Vestlie ett års suspensasjon, men at avgjørelsen er anket.

Alle i FrP peker på at det er Morten Ørsal Johansen, nå tilbake i ledervervet i fylkeslaget, som skal uttale seg. Men han vil ikke bidra til åpenhet om saken.

Dagbladet har sett meldinger fra fylkesledelsen til medlemmene om å ikke svare på OAs henvendelser. På spørsmål svarer fylkeslederen at han verken kan se at dette kan oppfattes som forsøk på munnkurv eller at ledelsen er mest opptatt av å dysse ned saken. Han siteres i Dagbladet på at det er «veldig fort gjort at noen sier noe de ikke bør si».

Er det virkelig fylkesledelsen som skal sitte og bestemme hva medlemmer og tillitsvalgte i FrP får «lov» til å si og mene om noe de har opplevd? Hva blir det neste?

Tidligere statssekretær for FrP Line Miriam Haugan har kommentert på Dagbladets Facebook at slikt har «vært utført i mange år» i partiet hun selv meldte seg ut av, på grunn av det hun beskrev som en internt «svulst» i organisasjonen.

Det har vært store interne stridigheter i fylkeslaget siden Oppland og Hedmark ble slått sammen, og Toten i dag/OA vet at konfliktene lever videre. Slik problemer har en tendens til å gjøre når de bare feies under teppet.