Er det sant?

Av
DEL

MeningerEr det sant at en av landets ministere har lagt ut et bilde på Facebook av båtflyktninger, og satt på en kommentar til det: I Norge tar vi ikke mot båtflyktninger? For meg er det helt ufattelig at en politiker i det hele tatt kan finne på å gjøre noe slikt. Jeg anser kommentaren hennes for helt hinsides, umenneskelig, ubetenksomt, fullstendig tankeløst.

Ja, det er Sylvi Listhaug som har gjort det.

Et spørsmål: Er det å være Eldre- og folkehelseminister, forenlig med å skrive slik om flyktninger? Er ikke flyktninger folk da? Er det ikke folk hun er satt til ansvarlig å arbeide for? Det synes langt fra å være tilfellet, når hun tillater seg å ytre seg slik.

Jeg forstår det slik at hun gjør det for å forhindre at det kommer for mange flyktninger hit, til et av verdens rikeste land. Å være opptatt av tall synes for henne å være viktigere enn mennesker som står i fare for å dø.

Jeg vil anta at Listhaug med å skrive på Facebook, ikke oppnår noe som helst av det hun ønsker med sin «flyktningepolitikk». (Å skrive noe slikt, kan neppe kalles politikk i det hele tatt for den del.)

De som flykter fra sitt land i båter, flykter jo fordi de ikke ser annen mulighet enn å flykte fra de land de kommer fra. Forholdene i hjemlandet er så ille og ulevelige at de setter sitt eget liv i fare.

For Listhaug betyr det at folk risikerer sine liv i båtene på Middelhavet, tilsynelatende ingen verdens ting. De som trenger øyeblikkelig hjelp, skal ifølge hennes partiprogram, ikke prioriteres. Da snakker hun heller om «kvoteflyktninger», de som virkelig trenger hjelp.

Det synes viktigere for Listhaug at hennes politikk blir gjennomført, enn å redde folk som drukner.

Men kjære fru Listhaug: Hvordan kan du si at de som kan falle overbord og drukne i Middelhavet, ikke bør og skal reddes, og at båtflyktninger ikke er flyktninger, gode nok som andre «typer» flyktninger?

Det som gjør meg trist og fortvilet i en slik sak, er at «politikk» brukes på en slik måte som Listhaug gjør. Hennes såkalte «politikk» er jo helt løsrevet og hinsides hensynet til folk/ mennesker/flyktninger. Det kan ikke kalles politikk i det hele tatt.

Det er helt ufattelig for meg at «politikk» kan misbrukes slik til de grader som det her gjøres.

Når det er slik fatt med visse politikere som altså ikke bryr seg om det å være menneske, er det mest som om jeg blir fristet til å sette meg i en båt å rømme fra landet. I Norge er det ikke verdt å leve lenger. Her har menneskeverdet spilt fallitt, og verdien av et levende menneske er satt lik 0.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags