Derfor inviterer de privatpersoner og bedrifter i Hedmark og Oppland til å bli med i et prosjekt der kunder kan få «nøkkelferdige» solcellepanel på taket.

Kostnaden for privatkunder vil, etter støtte fra Enova, bli 48.000 eller 58.500 kroner, avhengig av kommunens krav til snølast.

Rask vekst

– Utviklingen innen solenergi er i rask vekst, og i Norge ble det installert nærmere 9 MW i fjor, opp fra 2,5 MW året før. Dette er lave størrelser i forhold til vannkraft, men bransjen er i kraftig vekst. Eidsiva Marked vil nå gjøre seg erfaringer med solkraft og interessen for dette i Innlandet, sier Lars Eivind Håve, produktsjef for energirelaterte tjenester i Eidsiva Marked.

Han legger til at Eidsiva vil gjøre det enkelt for deltakerne, og installerer nøkkelferdige anlegg til de som blir valgt ut.

– Solcellepakken for bolighus vil være på 12 paneler, ha en produksjon på opptil 3,2 kW og gi rundt 3000 kWh i årsproduksjon, sier Lars Eivind.

For gårdsbruk og bedrifter vil anleggene være større, avhenge av areal, solforhold og strømforbruket lokalt. Disse type anlegg vil prosjekteres i dialog med kunden.

– Siden vi skal rulle ut mange pilotanlegg samtidig har vi forhandlet fram gode priser fra leverandøren, sier Håve.

Søknadsfrist

For å gjøre finansieringen så enkel som mulig for privatkunder, har  Eidsiva Marked har inngått avtale med en bank for enkel finansiering, for dem som ønsker det.

Interesserte må søke innen 5. mars

De første installasjonene vil skje fra begynnelsen av mai, og alle pilotkundene skal ha fått installert anlegget sitt innen 1. august.