Så også Bergegarda Mannskor, som for anledningen har byttet navn til Bergegarda Shantykor.

I årets revy, som spilles på Dokka, Vestsida og i Bergegarda 19.–21. mai er det mange våte elementer som spiller på dette, ifølge formann (førstestyrmann) Gudbrand Askvig.

– Vi hedrer selvsagt den nye Randsfjordferga med spesialskrevet shanty, som allerede er velsignet av fylkeskommunen som offisiell sang for Elrond, sier han.

Innimellom bløte vitser, bølgende latter og slående lens blir det også underholdning av det med spissfindige og påpekende slaget.

– Nå har vi jo hatt to år med dvale til å komme på ting å si, men selv tett innpå premieren kommer det stadig nye ideer, sier førstestyrmann Askvig en uke før det braker løs i Lokverkstedet på Dokka.

Som seg hør og bør er det også invitert inn en lang rekke gjester fra fjern og nær, som sammen med entertainerne i Bergegarda Shantykor vil gjøre sitt for å muntre et publikum sulteforet på spas og moro.

– Alt er ikke bekreftet ennå, men på gjestelista står i hvert fall en som ha mista kjerringa, mannfolk som vil ha seg nytt kvinnfolk, og kvinnfolk med skjegg. De er dog ikke på scenen samtidig, utdyper Askvig.

Kaptein (til daglig dirigent) Birgitte Rosenberg har akseptert å stå som musikalsk og kunstnerisk ansvarlig for revyforestillingen, og kan røpe at det er mye som aldri er blitt hørt før.

– Publikum kan vente seg uventede tekster på kjente og ukjente melodier, forklarer hun.

Når Bergegarda har forstilling, og spesielt nå som det er et småmaritimt tema, blir det selvsagt åresalg med flotte premier i den innlagte pause, samt lettere forfriskninger inkludert i billettprisen (om strømprisene tillater det).