(Nettavisen:) «Farmen» er inne i sin 18. sesong og denne uken går deltakerne inn i sin femte uke inne på Li gård. Denne uken blir det imidlertid slått sprekker i harmonien på gården, når det kommer tre deltakere spaserende inn på gården.

For ivrige «Farmen»-seere vil det kanskje gi mening at det nå er årets utfordrere som kommer inn på gården. Det er det derimot ikke, i hvert fall ikke enda.

Skal ikke bli forutsigbart

Nytt i år er nemlig at årets utfordrere ikke kommer direkte inn på «Farmen»-gården. De skal derimot inn og ta over «Torpet».

Men hva så med de tre deltakerne som allerede er på «Torpet»? De skal inn på «Farmen» og ha sesongens første «Torpet»-finale.

I år blir det nemlig to «Torpet»-finaler. En skal gå nå allerede i uke fem, mens den andre går som vanlig nærmere finalen. Bakgrunnen for endringen er ifølge programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, et ønske om å fornye konseptet.

– «Farmen»-universet er en seerfavoritt, som vi ønsker at seerne skal kjenne igjen. Samtidig er det viktig for oss at det ikke skal bli for forutsigbart. Vi må by på noe nytt – både for seerne og deltakerne, sier Haldorsen til Nettavisen.

De tre deltakerne som nå er på «Torpet», Robert Michael Scott (55), Dagny Vartdal (50) og Lasse Fredheim (26), skal kjempe om en plass på «Farmen»-gården senere denne uken.

Tre nye deltakere klare for «Torpet»

Når de tre ovennevnte forlater «Torpet» denne uken er det selvfølgelig noen som må ta over. Det er i år de tre utfordrerne.

I torsdagens episode sjekker Tore Haraldset, Cecilie Steensen Skovholt og Vilde Humstad Aasmo inn på det lille torpet og er klare for å ta fatt på gårdslivet, før de senere kan få muligheten til å kjempe seg inn på «Farmen»-gården.

Dette er årets utfordrere:

Vilde Humstad Aasmo

Alder: 23
Fra: Sandnes, bor i Oslo
Sivilstatus: Singel
Yrke: Utdannet politi, er student og friidrettsutøver (sprinter, bl.a. med pers.rekord på 11,6 på 100 meter)

Hverdagen til Vilde Humstad Aasmo har de siste årene bestått av idrett. I år var hun derimot tidlig ferdig med sesongen og hadde lyst til å gjøre noe annet, oppleve noe nytt og oppleve en følelse av å ha mestret.

– Idrettskarrieren min kan muligens være en fordel, da jeg har konkurranseerfaring og er vant til å holde rett fokus. Men som sprinter er jeg eksplosiv, ikke utholdende, så det kan nok være noen konkurransegrener som ikke passer meg, som for eksempel melkespann.

Les også: «Farmen»-Benjamin meldte seg på «Farmen» etter klar beskjed fra ektemannen: – Ikke kom hjem før du passer i bunaden

23-åringen har lyst til å være den positive jenta som det er lett å bli glad i, men har et mål for deltakelsen.

– Delmålet mitt er å komme inn på «Farmen», hovedmålet er å vinne. Jeg har mareritt om å tape.

Tore Haraldset

Alder: 63
Fra: Nesbyen
Sivilstatus: Singel
Yrke: Ordfører i Nesbyen kommune, sittet siden 2015, representerer partiet Nes bygdeliste

Tore Haraldset er den andre ordføreren som kommer inn i «Farmen»-universet denne sesongen. Han er ordfører i Nesbyen kommune, og gleder seg nå til å ta en pause fra ordførerjobben.

– Deltakelsen her er et resultat av eventyrlyst. Jeg har vært ordfører i sju år, nå gleder jeg meg til å koble helt ut fra å være ordfører 24/7.

– Jeg håper og tror folket i kommunen vil støtte meg.

63-åringen sier han selv føler han har en god mulighet for å vinne og vil gjøre sitt beste for å oppnå nettopp det.

– Jeg vil vinne ved å være meg selv. Jeg går for å være snill, men man kan ikke være bare snill på «Farmen» – det er et spill. Jeg har fulgt med på «Farmen» i alle år og kommer til å spille spillet, men det skal ikke grense til utenforskap og mobbing. Jeg vil være forsiktig og balansere så det ikke strekkes.

Cecilie Steensen Skovholt

Alder: 43
Fra: Grong, bor på Svartskog
Sivilstatus: Gift
Yrke: Daglig leder for egen landhandel, Svartskog Kolonial

Cecilie Steensen Skovholt kan godt ta på seg sjefsrollen inne på «Torpet», men håper selv at hun skal få slippe. Selv er hun veldig spent på å møte de andre deltakerne, og sier hun stort sett går godt overens med de rundt seg.

– Jeg er veldig spent på hvem og hva jeg møter, men jeg gleder meg for «Farmen» er en utfordring som ser veldig gøy ut. Hvordan det blir kommer helt an på hvem som er der. Jeg går stort sett godt overens med alle, uansett alder, kjønn – ja, alle.