Få kvinner har hatt like stor betydning for så mange mennesker som Kim Friele. Tirsdag 19. februar setter Fagernes Teater Innlandet opp forestillingen Kim F, som handler om Frieles liv. Stykket omhandler kampen for å få leve det livet man ønsker og troen på at verden kan gå fremover.

Skipsrederdatteren fra Fana var den første i Norge som stod frem offentlig som homofil. Hun har kjempet for å få fjernet straffelovsparagrafen 213, som kriminaliserte homofile, og for å fjerne homofili som en psykisk diagnose. Bak lå årevis med hobbyvirksomhet og hardt arbeid. Etter at partnerskapsloven ble innført i 1993, var Kim Friele og hennes Wenche Lowzow det første paret ut.

Denne nyskrevne forestillingen gir oss tilbakeblikk på Kim Frieles lange liv, og på viktige vendepunkt både på det personlige og politiske plan. Kim F er også en forestilling om Norge. Hvem var vi for 70 år siden, og hvem er vi i dag?

Hovedpersonen selv vil være til stede denne kvelden. Etter forestillingen kan publikum bli med inn i festsalen for en prat med Kim. Her har man mulighet til å få høre hennes egne refleksjoner om kampen hun har kjempet på vegne av så mange.