SK Gjøvik-Lyn har fått på plass Gyda Kathrine Moan som jenteansvarlig for klubben for å sørge for at klubben satser mer på jentefotballen.

Som et kickoff for dette reiste over 40 jentespillere fra 8 år og eldre i SK Gjøvik-Lyn tirsdag kveld til Ullevål stadion for å se VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Polen. I tillegg til de 20 voksne som deltok på turen, var det dermed over 60 forventningsfulle fotballinteresserte som reiste med innleid buss fra Gjøvik stadion. Klubben er svært fornøyd med at så mange hadde lyst og mulighet til å bli med på turen nå rett før påske.

Turen ble arrangert av den nyetablerte ressursgruppa som skal ha fokus på jentefotball i SK Gjøvik-Lyn. Gruppa er dannet både med tanke på rekruttering av nye jenter, og vil jobbe for å beholde jentene aktive så lenge som mulig. Det har den siste tiden vært vanskelig å opprettholde alle jentelag i klubben, og målet framover er at det skal være jentelag i alle årsklasser. Jenter skal på lik linje med gutta ha lyst til å begynne med fotball og fortsette med det utover ungdomsåra.

Dermed passet det godt å starte med en sosial tur for alle nåværende jenter i klubben, hvor man kunne oppleve stemning og kvinnelandslaget på Ullevål stadion og se stjerner som Ada Hegerberg, Guro Reiten og Caroline Graham Hansen

Gyda Kathrine Moan og SK Gjøvik-Lyn gleder seg til fortsettelsen og håper dette er en god start for å fokusere på jentefotball på Gjøvik Stadion