Gjøvik Barne – og Ungdomsteater og Teaterskolen for de Minste setter igjen opp «Reisen til Julestjernen» på Gjøvik Kino! Forestillingen, som er en «gammel» favoritt – både for publikum og barneteateret, har premiere Lørdag den 3. desember og settes også opp Søndag den 4. desember.

Sonja har få minner fra sin egen barndom, og etter å ha kommet seg ut av klørne på en røverbande som hun har levd de siste årene, begir hun seg ut på et eventyr i den kalde sneen. Hun har lovet den snille men ensomme Kongen av landet å finne Julestjernen, da han tror på spådommen som sier at når den er funnet, skal hans kjære datter Gulltopp komme tilbake til ham. Etter at Prinsesse Gulltopp gikk seg vill i skogen som liten har kongeriket aldri vært det samme.

I skyggen lurer den Onde Greven, som ikke har et høyere ønske enn å overta tronen den dagen Kongen dør barnløs. Med hjelp fra Heksa, forfølger han Sonja ut i skogen og forsøker å forhindre at hun finner Julestjernen.

«Det har vært tøffe tider for kulturbransjen etter pandemien», sier Elise Gegauff, som er leder og regissør sammen med Solveig Nielsen og Ingrid Snekkerhaugen.

«Dette har også vi fått kjenne på. Vi håper at så mange som mulig vil være med å støtte Barneteateret ved å komme og se på oss. Til gjengjeld kan vi love ekte julestemning!»

Hun forteller at barna har jobbet hardt, med mange Mandagsøvelser samt helgeøvelser i Sal 1 på Gjøvik Kino. Nora Rosenhoff, som spiller Sonja, fikk manuskriptet før sommerferien og har brukt tiden sin flittig til å lese og øve til rollen sin.

«Hun går utrolig flott inn i rollen som Sonja», sier Elise. «Og ikke er vi bare utrolig stolte av henne, men av alle barna som står på scenen og gjør en fantastisk innsats».

Her vil julefryden strømme til publikum i møte med konger, engler, røvere og hekser, fra det tradisjonelle stykket skrevet av Sverre Brandt for nesten hundre år siden. De håper det bringer nye gleder for barn og et hyggelig gjensyn for voksne. Og kanskje – bare kanskje, fins det noen smånisser som også gleder seg.

Dette er et stykke som passer hele familien og billetter kan kjøpes via Gjøvik Kino & Scene sine hjemmesider eller ved inngangen.