Gå til sidens hovedinnhold

En person fløyet til Oslo med luftambulanse etter møteulykke på Tonsåsen

En personbil og et vogntog kolliderte onsdag morgen på fylkesvei 33 over Tonsåsen. En person pådro seg alvorlige skader i ulykken.

Både politiet og Statens vegvesen meldte om ulykka ved 08-tiden onsdag. En personbil og et vogntog var involvert.

– Det er en person, som satt i personbilen, som er meldt skadd, opplyste operasjonsleder Per Solberg til Oppland Arbeiderblad.

Etter klokka 08.30 meldte politiet via Twitter at en person var betegnet som alvorlig skadd etter smellen. Solberg i politiet utdyper overfor Oppland Arbeiderblad at sporene på stedet tyder på at personbilen har kommet over i motgående felt.

– Det er spor som tyder på at personbilen har fått skrens og kommet over i motgående felt, hvor den har kollidert med vogntoget. Føreren av vogntoget er uskadd, mens føreren av personbilen er fløyet til Ullevål sykehus med luftambulanse med det vi betegner som alvorlige skader, sa operasjonslederen til OA klokka 09.30.

Veien var stengt etter ulykken, men er i 12.50-tida åpnet for trafikk. Statens vegvesens ulykkesanalysegruppe var ved 09.30-tiden på stedet for å gjøre sine undersøkelser og oppmålinger på stedet.

Ulykken skjedde cirka fem kilometer østover på fylkesvei 33 fra Bjørgo.

Vegtrafikksentralen opplyste til Oppland Arbeiderblad klokka 08.30 at en politipatrulje var på plass i krysset hvor fylkesvei 33 møter E16, og dirigerte trafikken om Bagn. Det samme skjedde østfra, hvor veien dirigeres inn på fylkesvei 2444 Bagnslinna.

TIPS OSSTLF: 61 18 93 00 SMS/MMS: oatips til 2005 E-post: tips@oa.no Send video

Kommentarer til denne saken