En person er død etter koronasmitte i Nord-Aurdal

En eldre pasient skal ha mistet livet som følge av korona.

DEL

Tirsdag 24. mars døde en eldre pasient med Covid-19-sykdom, melder Nord-Aurdal kommune.

– Jeg kan bekrefte at en eldre person døde tirsdag, sier ordfører Knut Arne Fjelltun til Oppland Arbeiderblad.

Han ble kjent med dødsfallet onsdag ettermiddag, men svarer på direkte spørsmål fra OA at han ikke kan kommentere om personen var innlagt på en institusjon eller andre detaljer vedrørende saken.

Kommunen, via kommunedirektør Kristian Damstuen, opplyser i en pressemelding at de av personvernhensyn ikke kan gi ytterligere informasjon om den avdøde.

Sykehuset Innlandet har ikke varslet om at noen av deres pasienter er døde etter korona.

– Når vi eventuelt får et dødsfall blant våre innlagte, vil vi informere om dette, sier kommunikasjonsrådgiver Line Fuglehaug til OA. Hun kan dermed ikke si noe om tilfellet i Nord-Aurdal.

Hardt rammet

Fem personer har fått påvist smitte i kommunen, noe som gjør at Nord-Aurdal er blant de hardest rammede kommunen i Vestoppland.

Kommuneoverlege Per Einar Jahr i Nord-Aurdal bekrefter overfor OA at den døde var blant de fem som var registrert smittet, men kan av personvernhensyn ikke gi noen ytterligere opplysninger.

– Vi tester kontinuerlig, og venter prøvesvar hver dag, så vi kan ikke utelukke flere smittede i kommunen framover, sier Jahr.

Han sier de øvrige fire med påvist smitte i Nord-Aurdal har mildere symptomer.

Kommunedirektør Kristian Damstuen sier til OA at pasientens pårørende og Folkehelseinstituttet ble varslet tirsdag, og at pressen fikk beskjed onsdag ettermiddag.

– Krisen kommer mye nærmere når vi får et dødsfall i vår egen kommune, sier han.

Dødsfallet i Nord-Aurdal er det 14. bekreftede som følge av koronaviruset i Norge.

Artikkeltags