Gå til sidens hovedinnhold

En kveld til inspirasjon for videre innsats

oa mener

I annerledes tider fikk også årets Gjøvik Galla ny form. For korona eller ikke korona; det ER slutt på at mottakere av idrettspriser, stipender, kulturpriser, legater og dugnadspriser i Gjøvik bare får en hyggelig telefon, penger inn på konto og begrunnelse tilsendt i posten.

Etter initiativ fra Gjøvik Olympiske Anlegg siste åra har Gjøvik kommune, Oppland Arbeiderblad, DNB og Byen vår Gjøvik slått sine ulike priser og tildelinger sammen og invitert vinnerne til en stilfull helaften med utdeling i Fjellhaven, litt som en lokal variant av den noe mer kjente idrettsgallaen. I år ble også Gjøvikgalla heldigital, direktesendt fra tre lokasjoner der vinnerne var samlet til middag med minst en meter mellom seg.

Det er en ære å bidra til denne årlige anledningen som kan gi litt tilbake til noen av de blant oss som gjør så mye godt. Som Jan Kåre Heiberg. Vardølen som mistet sin unge kone til livmorhalskreft, og har både skapt oppmerksomhet om saken og samlet inn flere hundre tusen kroner til forskning og behandling gjennom aksjoner med hundekjøring.

Heiberg har klart det mange funderer på; å finne sine egne måter for å bidra og gjøre en forskjell for andre. Også ved for eksempel å ta på seg utkjøring av varer fra et lokalt apotek nå under pandemien. For innsatsen fikk Heiberg både OAs medmenneskepris og Gjøvik kommunes frivilligpris.

OAs lesere er tydelig imponert over innsatsen som gjøres og ledes av kommunelegene gjennom pandemien. Mange av dem nominerte Gjøviks kommuneoverlege Siri Fuglem Berg til Årets navn, for tillitvekkende og betryggende arbeid også utad, for å møte det enorme informasjonsbehovet i denne vanskelige tida.

Og så var det selvfølgelig Herbjørn «Herb» Skogstad som endelig fikk Gjøvikprisen. OAs faste tegner, som gjennom tiårene har portrettert samtlige tidligere vinnere av Gjøvikprisen. Som med sin kvasse penn og skarpe iakttakelse så presist har oppsummert nyhetsbildet i én daglig tegning, til både latter, kval og ettertanke. Vel fortjent!

Koronautgaven av Gjøvikgalla tjente fortsatt sin misjon. Vi håper og tror det ble en kveld til inspirasjon for både prisvinnere og seere.

Kommentarer til denne saken