Gå til sidens hovedinnhold

En god skole gir ulike barn like muligheter

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mandag er det skolestart og mange er spente, noen gruer seg litt og mange gleder seg til endelig å møte venner igjen. Skolen er viktig fordi en god skole med trygt læringsmiljø og kompetente lærere gir ulike barn like muligheter.

De som går inn skoleporten for første gang mandag morgen er alle unike individer med ulike forutsetninger og behov. Skolen skal møte hver enkelt og gi alle muligheter til å utvikle seg som mennesker og å oppnå sitt faglige potensial til fulle.

Mange av de som starter i førsteklasse har kanskje ikke fått besøke skolen før skolestart. Mange av de som kommer tilbake til skolen etter sommerferien har lagt bak seg et år med kohorter, fargekoder og nedstengninger. Overgangen fra barnehage til grunnskolen har alltid vært stor, men i år kan den oppleves større.

Mange barn har mistet tid med venner og familie, og opplevd en usikker og utrygg hverdag. Friheten har vært innskrenket mulighetene få. Det kan være ekstra vanskelig å forberede seg på et skoleår – og ikke minst en skolestart når man står midt oppi en pandemi.

Derfor blir skolestart i år ekstra viktig. Hvert eneste barn som går gjennom de portene har ulike forventninger, men viktigst av alt ulike forutsetninger for mestring og læring. Vi vil at alle skal møte en skole som gir like muligheter for alle.

Høyre går til valg på at 9 av 10 skal fullføre videregående opplæring innen 2030, og at innen 2025 skal 5000 flere elever fullføre hvert år. For å nå disse målene må vi starte nå. Vi må starte så fort årets skolestartere har satt sine forventningsfulle bein inn i klasserommet for første gang.

Pandemien vil mange huske for fraværet av nærhet til venner, familie og sosiale arenaer. Nå kommer en tid vi skal huske for gleden over å ta tilbake friheten og hverdagsgledene. Ikke minst skal vi ta tilbake klasserommet, læringsgleden og mestringen. Lykke til med første skoledag!

Kommentarer til denne saken