En god barndom varer hele livet

Av
DEL

MeningerI lørdagens nettutgave av Oppland Arbeiderblad kom det nye tall fra Unicef Norge. De viser at kvaliteten i barns oppvekst og levekår i Norge fortsatt er veldig ulik. Gjøvik havner helt ned på en 182. plass i landet, noe som er altfor dårlig.

Det skal være trygt og godt å vokse opp i hele Gjøvik kommune for alle barn og unge. Gjøvik skal være en kommune som evner å sørge for de yngste innbyggerne sine når de trenger støtte og tilrettelegging i ulike faser av livet.

Barnehage og skole er svært viktige læringsarenaer for barn og unge og har stor betydning for både hverdagen og framtida for den enkelte. Gjøvik Høyre vil at barnehagene og skolene skal være trygge og gode fellesarenaer. Barn og unge med ulik bakgrunn og ulike forutsetninger skal vokse, lære og utvikle seg til sitt fulle potensial. Rapporten viser helt enkelt at vi ikke holder mål. Gjøvik burde være i førersetet med tanke på alle ressursene vi har tilgjengelig i denne kommunen. Gjøvik burde ha havnet høyere opp på listen. Vi bruker ikke ressursene til kommunen godt nok i dag og burde begynne å utnytte de til sitt fulle potensial.

Vi i Gjøvik Høyre mener at noe av det viktigste vi kan gjøre er å sikre at riktig ressurs og kompetanse følger elever med behov for særskilte tiltak. Vi trenger mer tilpasset undervisning i skolen, sånn at alle elever blir sett, kan føle mestring og nå sitt fulle potensial. Vi vil også ha fokus på etter- og videreutdanning av lærere innenfor skole og barnehage fordi alle elever fortjener verdens beste lærer, og lærerne fortjener også å en mulighet til å bli enda bedre i de fagene de underviser i.

Jeg mener ikke at dette kan løse alle problemene vi har i dag, men jeg tror det er et steg i riktig retning. Jeg tror at Gjøvik har godt av et skifte, sånn at vi kan sikre alle barn og unge i Gjøvik enda bedre oppvekstvilkår. Vi må bli bedre på oppfølging av hver enkelt elev og gi skolene en større røst når vi tar beslutninger som gjelder dem. Sammen kan vi gjøre Gjøvik til et enda bedre sted å vokse opp i.

Orchidé Zubor,

Listekandidat 14, Gjøvik Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags