Hva er kroppspress, og hvor kommer det egentlig fra? Følelsen av forventninger til hvordan kroppen din skal se ut. Følelsen av at du måles på utseende, og ikke kvaliteter. Det «perfekte» serveres 24 timer i døgnet, og vi suger det til oss enten vi vil eller ikke.

– Solbrun hud, store muskler, slanke kropper, designerlepper, sprettræv fra helvete og pupper du bare kan drømme om, sier Marie Gram innledningsvis.

Kroppspress

Vi måler oss med andre. Hva gjør egentlig det med oss? Og hvem sitt ansvar er det å gjøre de endringene som må til? Simen Almås er gjest i studio når det skal handle om kroppspress.

Han har en helt spesiell historie og har kjent på sterke følelser knyttet til egen kropp.

En høstdag i 2007, hjemme på gårdsplassen på Gjøvik skulle han leke med bensin. Det gikk veldig galt. Det ender med et hele kanna med bensin som Simen holder, eksploderer. Han våkner opp med en helt ny kropp. Plutselig i ungdomsårene må han lære seg å leve med en helt ny kropp. Full av skader og masse arr.

Hør hele episoden her:

Voldsomme tanker

Nærmere halve kroppen hans er skadet i brannen. Da han så seg selv etter skaden sa han to til ting seg selv.

– Du kommer aldri til å få en kjæreste igjen. Du blir alene resten av livet ditt. Tanke nummer to var at jeg hadde ikke lyst til å fortsette livet mitt lenger. Jeg forsto ikke hvordan jeg kunne leve videre med den jeg nå var, sier en åpenhjertig Almås i OAs pod-studio.

I en lang periode sleit han med egen kropp og eget selvbilde.

Han deler åpent om all jobben som måtte legges ned for å bli glad i kroppen sin igjen.

Her kan du høre de andre episodene: