Tidligere denne uka meldte OA at totalt 20 kandidater til å bli Årets lærling i Innlandet hadde skrumpet inn til fem. Samtlige fra Vestoppland. Ung, sultne og fagkyndige lærlinger.

Onsdag er listen redusert til tre. Nå er det klart at Alfa Installasjons Thomas Lønstad, Rotstigen AS' Magnus Gjerdingen Bjerke eller Moelven Limtre AS' Helene Kind Wensink blir vinneren av den gjeve prisen, som deles ut fredag.

Se mer om hver av kandidatene lenger ned.

– Vi har ønsket å gjøre litt ekstra stas på våre lærlinger, skape mer oppmerksomhet rundt yrkesfag og rundt lærlingordningen, og har derfor laget kåringen Årets Lærling i Lærlingsenteret. Det er tredje året vi arrangerer denne kåringen, har daglig leder Marianne Stepperud Antonsen ved Lærlingsenteret i Innlandet uttalt til Oppland Arbeiderblad om kåringen.

Lærlingsenteret Innlandet

Tverrfaglig opplæringskontor lokalisert på Gjøvik.

De har oppfølging av bedrifter, lærlinger og lærekandidater samt undervisning og kurs.

De følger opp 362 bedrifter i hele Innlandet.

420 løpende lærekontrakter ble tegnet i 2022.

Kontoret har 6 ansatte.

Det er bedriftene selv som har nominert sine kandidater. Kriteriene er at lærlingen viser interesse for faget sitt, har utvist kreative evner, har utviklet seg og har god arbeidsinnsats.

Juryen består av Turid Borud hos Innlandet fylkeskommune, redaktør i Oppland Arbeiderblad Erik Sønstelie og daglig leder i Lærlingsenteret Innlandet Marianne Stepperud Antonsen.

Disse var topp 20: