Emma Katrine Dybdal deltok med sin nye hest Faveur. De vant sin klasse på hjemmebane med 71,481 prosent. Det var ikke bare sesongdebut, men også stevnedebut for denne ekvipasjen fra arrangørklubben.

Emma Katrine har siden 2019 konkurrert i dressur med ponni. Hun har ridd ponnien sin fra LC, som er en av de lette klassene dressur til FEI ponni som er det høyeste nivået for ponnier.

Ikke bare-bare

Etter hvert stoppet det seg for Emma og ponnien, så i desember 2021 bestemte hun og foreldrene seg for å kjøpe hest. Det var ikke bare-bare å finne en hest som for det første kunne alt på et så høyt nivå, og ikke minst en som matchet Emma.

De fikk masse god hjelp av treneren og OL-medljøren Ann Cathrin Lübbe, som fant den perfekte hesten.

Da Faveur kom med transporten fra Danmark i desember, la de seg i trening med en gang. Etter en liten måned startet de sitt første stevne sammen.

– Jeg følte meg egentlig ikke helt klar for å starte sesongen så fort, og allerede med den nye hesten. Så jeg var nok veldig usikker, men takket være Ann Cathrin fikk vi motet opp, sier Emma.

Rå følelse

14-åringen har bein i nesa og stiller sterkt til start, noe som går overraskende bra.

– Den følelsen jeg hadde etter jeg hadde ridd var bare helt rå! Da resultatene kom, trodde jeg ikke det jeg hørte. Gledestårene trillet hos både meg, mamma og de snille hestepasserne mine. Vi alle var jo helt overveldet, ingen av oss hadde trodd at det skulle gå så bra med ny hest og sesongstart, sa Ann Cathrin Dybdal etter seieren på Starum.

Andreplassen gikk til klubbvenninne Thea Sætra/Kleppenhus Daytona Hit e. Sandro Hit/Davignon I.

Seier også til Adeline

MB:2 klassen ble dagens største klasse med ni startende. Her gikk Gjøvik Rideklubbs Adeline Johansson/Sahlertz’ Ramball av med seieren etter et program til 69,412 %. Ida Storhagen og Cosmos-Chagall ble nummer fire.

I LC3 ble det hjemmeseier til Karoline Bråstad og Alina (II), foran Gjøviks Ridsklubbs Sønnøy Svartøy og Brisk og med Julie Myrsveen og Tyfon på tredjeplass.

I LB3 vant Thea Loe og Mulberry Marthez fra Starum Hestesportsklubb, mens lagvenninnen Anna Helene Lundby med David Guetta (II) ble nummer tre og Emma Kristin Ramfjord Solberg og Highlight III nummer fem.

I MC1 ble det også hjemmeseier ved Mia Enger Juliussen og Skoglys Zevz.